Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
16:02 /16:47

Sujudimas Šiaulių kalėjime: vienas kalinių – aukštai ant stulpo

Į Šiaulių kalėjimą atvyko specialiosios pajėgos: apie 14 valandą ant kalėjimo stulpo užlipęs nuteistasis pareiškė, kad nuo jo nušoks, jeigu nebus įvykdyti jo pateikti reikalavimai, penktadienį skelbia delfi.lt.
Šiaulių kalėjimas
Šiaulių kalėjimas / Lukas Balandis / BNS nuotr.

Teigiama, kad nuteistasis piktinosi kalinimo sąlygomis, taip pat nurodė, jog kalėjime jam nesuteikiama reikalinga medicinos pagalba.

Nuteistasis esą siekia, kad kalinimo sąlygos būtų pagerintos ne tik jam, bet ir kitiems nuteistiesiems. Delfi.lt žiniomis, šis nuteistasis į laisvę turėtų išeiti maždaug po 7 mėnesių, jis bausmę atlieka už plėšimus ir vagystes.

Įvykio vietoje dirbančių tarnybų gretose yra ir ugniagesiai gelbėtojai, kieme išskleidę batutą.

Po derybų buvo nukeltas

Portalui 15min įvykį komentavo Kalėjimų tarnybos atstovė Virginija Vervečkaitė: „2024-09-20 apie 14:45 val., Lietuvos kalėjimų tarnybos Šiaulių kalėjime nuteistasis, gimęs 1990 metais, pareigūnų iš užimtumo patalpos vedamas į gyvenamąją kamerą per lauką pradėjo bėgti ir įlipo į apšvietimo stulpą, esantį kalėjimo teritorijoje.

Nedelsiant buvo iškviesta greitoji medicinos pagalba ir priešgaisrinė gelbėjimo tarnyba. Po derybų nuteistasis nuo stulpo apie 15.35 val. ugniagesių gelbėtojų pagalba buvo nukeltas. Nuteistojo bausmės atlikimo pabaiga – šių metų lapkritį. Dėl nuteistojo elgesio ir įvykio aplinkybių bus pradėtas tyrimas.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas