Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 11 20 /10:03

Sujudimas Vilniaus ir Kauno oro uostuose: darbą sutrikdė melagingas pranešimas apie sprogmenis

Pirmadienį Vilniaus ir Kauno oro uostai sulaukė pranešimo iš anonimo. Pranešėjas nurodė, kad juose yra padėti sprogmenys. Dėl šios informacijos buvo evakuoti keleiviai, tačiau vėliau paaiškėjo, kad pranešimas melagingas – sprogmenų nerasta.

Evakuota 100 keleivių

Įvertinus situaciją ir detaliai patikrinus bendrąsias Vilniaus oro uosto erdves, registracijos į skrydžius tęsiamos, keleiviai vėl leidžiami į terminalus, informacija apie galimą sprogmens pavojų nepasitvirtino.

Jau anksčiau pranešta, kad po visų reikalingų patikrų ir rizikos vertinimo, visos operacijos Kauno oro uoste taip pat buvo atnaujintos įprasta tvarka.

Primenama, kad pirmadienį po 8 valandos ryte buvo gautas anoniminis skambutis, kuriame buvo grasinama, kad Vilniaus ir Kauno oro uostuose gali būti padėta sprogmenų. Apie situaciją informuotos visos specialiosios tarnybos, vyko bendrųjų erdvių patikra oro uoste ir situacijos vertinimas.

Tuo metu keleiviai bei oro uostuose esantys darbuotojai buvo evakuoti iš abiejų oro uostų terminalų bendrųjų erdvių. Ir Kauno, ir Vilniaus oro uoste laikinai buvo evakuota apie 100 keleivių.

Situacija, tikėtina, paveiks dviejų skrydžių (į Helsinkį ir į Varšuvą) išvykimo laikus Vilniaus oro uoste, Kauno oro uoste didesnės įtakos išvykstantiems skrydžiams, tikėtina, nebus.

Pranešė apie sprogmenis

Lietuvos oro uostų atstovas žiniasklaidai Tadas Vasiliauskas teigė, kad pirmadienį po 8 valandos ryte buvo gautas anoniminis skambutis, kuriame grasinama, kad Vilniaus ir Kauno oro uostuose gali būti padėti sprogmenys.

Apie situaciją informuotos visos specialiosios tarnybos, šiuo metu vyksta bendrųjų erdvių patikra oro uoste ir bendras situacijos vertinimas.

Kol vyksta bendrųjų erdvių patikra ir informacijos vertinimas – keleiviai bei darbuotojai buvo evakuoti iš abiejų oro uostų terminalų bendrųjų erdvių.

Analogiškas pranešimas buvo gautas ir praėjusią savaitę. Tuomet grasinimų sulaukė Vilniaus oro uostas. Tuomet patikrinus informaciją ji nepasitvirtino.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas