Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Sukčiaus už 5 200 eurų neva parduodamo BMW tikroji kaina – 14 700

Tikrąjį skelbimą apie parduodamą BMW 530 radęs 15min skaitytojas ragina palyginti pasiūlymų vaizdą ir įsitikinti, kokių naivuolių ieško aferistai.
Tikrasis skelbimas apie Vokietijoje parduodamą BMW
Tikrasis skelbimas apie Vokietijoje parduodamą BMW / Mobile.de atvaizdas.

Pirmadienį 15min rašė apie sukčiaus skelbimą portale Autogidas.lt dėl pigiai neva parduodamo „tvarkingo“ BMW 530. Aferistas žadėjo, kad sausio 13 d. mašina bus Kaune. Norėdamas, kad šis BMW tektų būtent jums, sukčiui turėtumėte pervesti avansą.

Vienas pastabus 15min skaitytojas Vokietijos skelbimų portale Mobile.de surado tikrąjį skelbimą apie šį parduodamą BMW. Vien kaina skiriasi 3 kartus. Apskritai skelbimų tvarkingumas, informatyvumas ir jų autorių raštingumas – nepalyginami.

Šių metų pradžioje 15min skelbė, kad Lietuvos policija nuolat fiksuoja sukčiavimo atvejus, kai sukčiai iš žmonių įvairiais būdais išvilioja nemažas pinigų sumas.

Nors internetiniai sukčiai jau kurį laiką yra nusitaikę į skelbimų svetaines, tačiau jų išradingumui nėra ribų – plinta nauji sukčiavimo metodai. Įkalinimo įstaigose bausmę atliekantys asmenys taikė tokią sukčiavimo schemą – pasinaudodami išankstinio mokėjimo sąskaitomis, į automobilių skelbimų portalą talpino skelbimus apie neva parduodamus traktorius ir automobilius.

Kuomet atsirasdavo pirkėjas, jie pasinaudodavo socialinės globos namuose gyvenančiais asmenimis, į kurių sąskaitas ir patekdavo pirkėjų pinigai. Sukčiai informuodavo globos namų gyventojus, kad į jų asmens sąskaitą bus pervestos piniginės lėšos, o jiems tereikės jas paimti ir pervesti per lažybų įmonę į užregistruotą numerį, kurio neįmanoma atsekti.

Pareigūnai ne sykį perspėjo, kad aferistų skelbimai išsiskiria gerokai mažesnėmis kainomis, taip pat įtartinomis, dažnai ne šiuo metų sezonu darytomis nuotraukomis.

Nesusitikę su pardavėju ir neapžiūrėję daikto, nesutikite mokėti avanso – venkite pirkti virtualiai, matydami vien nuotraukas internete.

Policijos prašo gyventojus būti budriais ir nepakliūti į sukčių pinkles. Jeigu jūs jau sumokėjote už prekę, tačiau jos negavote ir negalite susisiekti su pardavėju, nedelsdami skambinkite bendruoju pagalbos telefonu 112.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas