Metinė prenumerata tik 7,99 Eur! Karūnuokite savaitgalį kokybišku turiniu.
Išbandyti

Sukritikavęs Kauno rajono valdininką dviratininkas sulaukė keiksmų ir smurto

Birželio 4 dieną Kauno Savanorių pr. įvyko incidentas – pamatęs ne vietoje pastatytą Kauno rajono savivaldybės tarnybinį automobilį, kaunietis Paulius nusprendė paprotinti jame sėdėjusį vyrą, tačiau iš šalia stovėjusio jo kolegos sulaukė keiksmų ir smurto. Paaiškėjo, kad nesusivaldė savivaldybės vyr. specialistas F.G., kurį policija galiausiai nubaudė dėl nedidelio viešosios tvarkos pažeidimo.
Kauno rajono savivaldybės darbuotojas užsipuolė ir iškeikė dviratininką
Kauno rajono savivaldybės darbuotojas užsipuolė ir iškeikė dviratininką / Stop kadrai iš vaizdo medžiagos

Visas šis incidentas, o kartu ir iš Kauno rajono savivaldybės Kultūros, švietimo bei sporto skyriaus vyriausiojo specialisto F.G. lūpų sklindantys prakeiksmai buvo užfiksuoti vaizdo įraše, kurio sulaukė ir 15min redakcija.

VIDEO: Kauno rajono savivaldybės darbuotojas užsipuolė ir iškeikė dviratininką

Apie įvykį nukentėjusiuoju pripažintas Paulius nusprendė prabilti savo feisbuko paskyroje (autoriaus kalba netaisyta):

„Paprastai fotografuoju ir siunčiu į epolicija.lt. Bet šis atvejis neeilinis vien todėl, kad dalyvauja Kauno rajono savivaldybės darbuotojai ir galvojau su kostiumuotais žmoniškai pavyks pasikalbėti – nepavyko. Nepavykus užmegzti žmogiško kontakto, išgirdus atsikalbinėjimus ir aiškinimus, kad aš pats kaltas, kad negaliu čia judėti dviračiu ir t. t., išsitraukiau telefoną pafilmuoti. Kaip buvo toliau – pamatysite įraše.

Atvykusi policija užsirašė asmenų duomenis, o vėliau nusiuntus į epolicija.lt surašė atitinkamai protokolus už parkavimą (po poros dienų dar kelis savivaldybės automobilius nufotografavau ten pat, dar mandriau pastatytus) ir už smulkų chuliganizmą. Beje, čia įsikūręs Kauno rajono kultūros, švietimo ir sporto skyrius“.

Sulaukė keiksmų tirados

Vaizdo įrašė užfiksuota, kaip priėjęs Paulius paklausia vairuotojo, kodėl šis užstato tarnybiniu automobiliu praėjimą.

Šis nei atsakyti, nei prisistatyti nepanoro.

Tuomet prie filmuojančio Pauliaus priėjo vyr. specialistas F.G., aršiai klausdamas, ar šis turi teisę filmuoti, juk jis – privatus asmuo.

Kaunietis ramiu tonu paaiškino, esantis viešoje vietoje.

Tuomet F.G. ima stumdyti Paulių, trinkteli jam per ranką, vaizdas pradeda lietis, pasipila keiksmai:

„Kokią teisę turi filmuoti? Pyz**** <...>, tuoj bl**, kai pi*** vieną į žiaunas, tai nenorėsi. Varyk iš čia. Pabandyk dar filmuoti“.

Paulius informuoja, kad kviečia policiją. Vaizdo įrašas nutrūksta.

Birželio 25 dieną, redakcijai gavus incidento vaizdo įrašą, 15min žurnalistė susisiekė su Pauliumi.

Šis papasakojo, ne kartą prie Savanorių pr. 192-ojo pastato matęs ne vietoje paliktus savivaldybės tarnybinius automobilius, bet tą birželio 4-ąją pastebėjęs ir viduje sėdintį vairuotoją, todėl nusprendęs prieiti ir paklausti, kodėl blokuojamas pėsčiųjų takas.

„Dažniausiai toje vietoje stodavo tik ta viena tarnybinė mašina. Kuo toliau – tuo arčiau gatvės, tuo labiau ant pėsčiųjų tako. Pasitaikė proga pakalbėti, sustojau, maniau, normaliai, kultūringai pašnekėsime, tačiau mane užpuolė.

Vairuotojas ir užsipuolęs vyras laukė, kol išeis, kaip supratau, jų vadovas. Po incidento jis išėjo, norėjo trise išvažiuoti, neleidau, nes buvau iškvietęs policiją. Tuomet mes su tuo „vadovu“ pakalbėjome, parodžiau jam filmuotą medžiagą, jis žadėjo su užsipuolusiu darbuotoju pakalbėti, išsiaiškinti. Mušeika siekė man sukelti fizinį skausmą, jo išpuolio metu turėjau šokti nuo dviračio“, – pasakojo Paulius.

Galiausiai visi sulaukė policijos pareigūnų, šie užsirašė konflikto dalyvių duomenis. Savivaldybės darbuotojų trijulė išvažiavo.

Surašytas protokolas

Paulius teigė birželio 9 dieną iš policijos tyrėjos sulaukęs nutarimo, pripažinti jį nukentėjusiuoju, F.G. buvo surašytas administracinio nusižengimo protokolas dėl nedidelio viešosios tvarkos pažeidimo: „11.49 valandą nustatyta, kad F.G., būdamas viešoje vietoje – ant pėsčiųjų tako, įžeidžiamai kibo, stūmė Paulių B., sakydamas žodžius „pis** vieną į žiaunas, pyz**** iš čia“. Tokiu savo elgesiu ir tyčia įžeidžiamai kibdamas prie Pauliaus B. F.G. pažeidė viešąją tvarką ir žmonių rimtį, padarė nusižengimą, numatytą Administracinių nusižengimų kodekso 481 str. 1 d.“.

Necenzūriniai žodžiai ar gestai viešosiose vietose, įžeidžiamas kibimas prie žmonių, kiti tyčiniai veiksmai, kuriais siekiama pažeisti viešąją tvarką ir žmonių rimtį, užtraukia baudą nuo 30 iki 140 eurų.

„Po kelių dienų vėl toje vietoje buvo taip „priparkuota“, kad niekaip nėjo praeiti. Lyg specialiai. Prieš keletą dienų tik dingo visi tarnybiniai automobiliai nuo šaligatvių“, – teigė Paulius.

Negana to, jį, vieną dieną atvykusį į tą vietą pasiimti maisto, Kauno rajono savivaldybės darbuotojai, tarp kurių – ir F.G., net demonstratyviai filmavo.

„Turiu reikalų su įvairiais valdininkais – būta malonių santykių, produktyvaus darbo, tad keista, kad kažkoks savivaldybės tarnautojas puolė net mušti. Labai didelis kontrastas nuo to, ką esu patyręs su kitais valdininkais. Kaip iš giedro dangaus. F.G., beje, sporte, rankinio srityje, yra nusipelnęs žmogus. Su rankytėmis ir čia padirbėjo“, – stebėdamasis reziumavo Paulius.

Gresia ir antras protokolas

Kaip 15min informavo Kauno apskrities policija, birželio 4 dieną asmeniui Kaune, Savanorių pr., fiksuojant ne vietoje pastatytą „Citroen C4“ automobilį, priėjo kitas asmuo, kuris stumdėsi, vartojo necenzūrinius žodžius, grasino smogti.

Birželio 9 dieną buvo surašytas administracinio nusižengimo protokolas pagal Lietuvos Respublikos administracinių nusižengimų kodekso (ANK) 481 str. 1 d. dėl nedidelio viešosios tvarkos pažeidimo.

Dėl Kelių eismo taisyklių pažeidimo pradėta administracinio nusižengimo teisena pagal ANK 417 str. 2 d.

Užklausą 15min išsiuntė ir Kauno rajono savivaldybei bei pačiam F.G.

F.G. 15min žurnalistę informavo, kol kas nuo komentarų susilaikantis. Gavus atsakymus iš Kauno rajono savivaldybės, šią publikaciją papildysime.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pastatus įdomiais daro ne tik fasadai: kodėl svarbu, kad jie galėtų pasakoti istorijas?
Reklama
Gal pats metas dalyvauti „Saulėlydžio“ sagos maratone? Visos dalys jau „Telia Play“ platformoje
Reklama
Parama gamtai gali būti ir tvaresnė, ir stilinga: „Lidl“ ir Lietuvos jūrų muziejus pristato unikalią suvenyrų kolekciją
Reklama
Išmanūs transporto infrastruktūros sprendimai – naujasis pažangos etapas pasitelkiant 5G
Užsisakykite
15min naujienlaiškius