Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
09 19 /16:09

Susidūrė keleivinis traukinys ir traktorius, kelionė vėluoja 1,5 val.

Ketvirtadienio pavakarę Natalinos kaime (Lazdijų r.) susidūrė keleivinis traukinys ir traktorius. Į nelaimės vietą suskubo visų specialiųjų tarnybų ekipažai, praneša BPC. Paaiškėjo, kad avariją pateko traukinys, vykstantis maršrutu Vilnius–Mockava, prognozuojamas galimas jo vėlavimas – iki pusantros valandos.

Šiandien 15.03 val. Bendrajame pagalbos centre (BPC) skubios pagalbos tarnybų ryšio numeriu 112 gautas pranešimas apie tai, kad Natalinos kaime (Lazdijų r. sav., Būdviečio sen.) susidūrė keleivinis traukinys ir traktorius.

Į įvykio vietą išsiųstos Lazdijų priešgaisrinės gelbėjimo pajėgos, informuoja BPC. Informacija apie įvykį perduota ir Kauno greitosios medicinos pagalbos stočiai, ir Alytaus apskrities vyriausiajam policijos komisariatui.

Traktorininkas (gim. 1968 m.) nepraleido traukinio ir važiuojant per pervažą su juo susidūrė.

Pirminiais tarnybų duomenimis, nei traktorininkas, nei traukinio keleiviai, nei kiti žmonės per šį incidentą nenukentėjo.

Anot liudininkų, avarija įvyko kelyje, kai pervažoje kažkokiu būdu atsirado traktorius „New Holland“. Teigiama, kad pro šalį riedėjęs traukinys „kliudė“ į pervažą įvažiavusio traktoriaus priekį. Įvykio vietoje operatyviai apsilankė Lazdijų rajono leidinio „Dzūkų žinios“ reporteriai, užfiksavę traukinio ir traktoriaus susidūrimo padarinius.

Bendrovėje „Lietuvos geležinkeliai“ 15min sužinojo, kad nukentėjusių nėra, o traukinys Vilnius–Mockava netrukus bus „pasiruošęs tęsti kelionę“, tiesa, gali vėluoti apie pusantros valandos.

UAB „LTG Link“ (keleivių vežimas) atstovė Olga Malaškevičienė apie 16.00 val. informavo, kad traukinys Vilnius–Mockava dar yra įvykio vietoje, atvykimas į Mockavą vėluos 86 min. Atitinkamai tiek pat vėluos ir Mockava–Vilnius traukinys.

Alytaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Komunikacijos poskyrio vedėja Kristina Janulevičienė savo ruožtu praneša, kad apie 15 val. Lazdijų r. Būdviečio sen. Natalinos k., pervažoje susidūrė keleivinis traukinys (Vilnius-Mockava) ir traktorius „New Holland“.

Pirminiais duomenimis, traktoriaus vairuotojas (gim. 1968 m.) nepraleido traukinio ir važiuojant per pervažą su juo susidūrė. Įvykio metu žmonės nenukentėjo. Apgadintos abi transporto priemonės.

Vairuotojas blaivus. Įvykio vietoje eismas apribotas, PGT tvarko eismo įvykio vietą.

Beje, „Lietuvos geležinkelių“ feisbuko puslapyje skelbiama, kad kaip tik šiandien visoje šalyje prie 18-os geležinkelių pervažų vyksta #LTG grupės ir Lietuvos policijos organizuojama akcija, kurios metu raginama prisiminti pagrindines saugaus elgesio geležinkelyje taisykles bei atkreipti dėmesį į galimus pavojus.

  • Kirsdamas bėgius dažnas neįvertina traukinio greičio ir svorio, nuo kurių priklauso traukinio galimybės sustoti – stabdymo kelias gali būti nuo 500 m iki 2 km.
  • Traukinys, skirtingai, nei automobilis, negali apvažiuoti kliūties.
  • Sutelkti dėmesį į eismą žmonėms dažnai trukdo muzikos klausymasis automobilyje, dėvimos ausinės ar naudojimasis mobiliaisiais telefonais.
  • Būtina paisyti įspėjamųjų ženklų bei signalų ir nemėginti pergudrauti saugos sistemų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas