Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Sustojo išgirdęs šauksmą, nenuilsdamas gaivino žmogų“: žinutė „Facebook“ padėjo rasti nakties didvyrį

Vėlus metas, po vidurnakčio spalio 3-iąją, užmiesčio kelias tarp Alytaus bei Lazdijų. Ir staiga – nelaimė: vienam šiuo keliu važiavusiam vyresniam žmogui radikaliai pablogėjo sveikata.
Greitoji pagalba
Asociatyvi iliustracija: gaivinimas, greitoji pagalba / Nojaus nuotr.

Užbėgant įvykiams už akių – ir nukentėjusiojo gyvybę, ir sveikatą pasisekė išsaugoti. Tačiau tai nebuvo vien sėkmė ar atsitiktinumas: prireikė didžiulių pastangų. Ne vien profesionalių medikų, bet ir vieno paprasto įvykio įkarštyje atsidūrusio žmogaus, kuris, visų pirma, neliko abejingas svetimų žmonių nelaimei.

Nelaimės įkarštyje nesusipažino, nepadėkojo

Išgelbėto vyro artimieji tik po kelių dienų susivokė, koks svarbus buvo atsitiktinio gelbėtojo indėlis. Iš dėkingumo „Facebook“ socialiniame tinkle buvo paskelbta žinutė, tai buvo prašymas padėti identifikuoti geradarį.

Socialinių tinklų galia pasitvirtino ir šiuo atveju: glaustai, bet jautriai papasakota istorija padėjo rasti žmogų, kuriam paprasčiausiai norima nuoširdžiai padėkoti.

Papasakojo dramatišką siužetą

„Prašau pagalbos, ieškom jauno vyriškio, kuris spalio 3 d. naktį, apie 00.12 val. vairavo baltos spalvos automobilį, keliu Lazdijai–Alytus, ties Miroslavo žiedu neliko abejingu ir sustojo išgirdęs pagalbos šauksmą. Šis vaikinas nenuilsdamas gaivino žmogų, atlikdamas labai sunkų darbą iki atvyko medikai, nepaisant visų aplinkos veiksnių.

Gyvybė išgelbėta, jis puikiai atsigauna. Todėl visa šeima nori surasti tą didvyrį.

Žmogaus gyvybė išgelbėta, jis puikiai atsigauna. Todėl visa šeima nori surasti tą didvyrį, kuris padėjo šeimai neprarasti vyro, tėčio, artimojo. Jei tu matai ši kreipimąsi arba kas nors žino apie mūsų ieškomą asmenį labai prašom parašykit mums. Mums tai labai svarbu“, – tokiu įrašu feisbuke pagalbos paprašė Sandra M.

Šio trečiadienio popietę alytiškė papildė pranešimą esmine pozityvia naujiena: „Ačiū visiems, radom.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas