Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
06 21

Taikėsi į bebrą, o nušovė po vandeniu žvejojusį brakonierių: teismas paskelbė galutinį verdiktą

Lietuvos Aukščiausiasis teismas pagaliau padėjo tašką daugiau nei trejus metus trukusiame bylinėjimosi maratone ir paskelbė, ar medžioklėje manęs, kad šauna į bebrą, bet brakonierių nušovęs vyras yra kaltas, ar ne.
Bebrai
Bebrai / 123RF.com nuotr.

Lietuvos Aukščiausiojo Teismo Baudžiamųjų bylų skyriaus teisėjų kolegija išnagrinėjo bylą ir atmetė nuteistojo Donato Rutkausko gynėjo kasacinį skundą. Šiuo skundu prašyta palikti galioti pirmosios instancijos teismo nuosprendį, kuriuo D.Rutkauskas buvo išteisintas dėl neatsargaus gyvybės atėmimo pažeidžiant medžioklės taisykles, nenustačius priežastinio ryšio tarp padarytos veikos ir kilusių padarinių, o įvykį įvertinant kaip kazusą (lot. casus – veiksmas, turintis išorinių teisės pažeidimo požymių, bet neturintis kaltės elemento).

2023 m. gruodį Panevėžio apygardos teisme iš naujo apeliacine tvarka išnagrinėjus baudžiamąją bylą, biržietis D.Rutkauskas pripažintas kaltu dėl neatsargaus gyvybės atėmimo, jam skirta trejų metų laisvės atėmimo bausmė jos vykdymą atidedant dvejiems metams.

Bylos esmė – medžiodamas tamsiu paros metu tvenkinyje bebrus, D.Rutkauskas šovė į vandenyje esantį žmogų manydamas, kad tai bebras; žmogus nuo patirtų sužalojimų mirė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas