Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Taksistą Plungėje nužudę jaunuoliai teisme braukė ašaras ir grasino apspardyti žurnalistus

Praėjusią vasarą Plungės rajone taksistą Kęstutį Benesevičių žiauriai nužudę ir griovyje gulėti palikę jauni plungiškiai pasiųsti už grotų. Klaipėdos apygardos teisme penktadienį jiems paskyrę griežčiausią bausmę, kurios paprašė ir prokurorai.
Kaltinamieji teisme slėpė veidus
Kaltinamieji teisme slėpė veidus / A.Jašinskienės/15min.lt nuotr.
Temos: 2 Nužudymas Plungė

Lemtingas jaunų vyrų pasivažinėjimas buvo praėjusių metų birželį. Jauni vyrai – Vilius Uznys, Vytautas Jogminas ir Julius Gečas –, pristigę alkoholio, paprašė į „tašką“ juos nuvežti taksistą.

Negavę naminės puolė taksistą

Negavę „naminukės“ gerokai apsvaigę plungiškiai užpuolė taksistą. Vėliau teismo medicinos ekspertas paliudijo, kad vyrui buvo suduota mažiausiai dvidešimt smūgių.

Nuvažiavę į pamiškę vyrai tolių mušė leisgyvį 58-erių taksi vairuotoją. Nustatyta, kad V.Uznys, automobilio saugos diržu prismaugė auką ir paliko pamiškėje. Dar iš taksisto jie pasisavino 30 eurų, sugadino automobilio įrangą.

Vėliau jaunuoliai tuo pačiu taksi automobiliu grįžo į Plungę, gėrė toliau. Gerokai apsvaigę, jau ne kartą teisti plungiškiai išvažiavo pagrobtu automobiliu pasivažinėti. Tačiau nesuvaldė transporto priemonės ir įvairavo į griovį.

Griovyje palikta mašina užminė mįslę tyrėjams. Pradingusio vyro niekur nerandantys pareigūnai ėmė įtarinėti, kad taksistas pats sukėlė eismo įvykį ir pasišalino.

Bandė derinti parodymus

A.Jašinskienės/15min.lt nuotr./Teisme taksisto žudikai kaip įmanydami slėpė savo veidus.
A.Jašinskienės/15min.lt nuotr./Teisme taksisto žudikai kaip įmanydami slėpė savo veidus.

Mįslė buvo išnarpliota operatyviai. Netrukus buvo rastas ir taksisto kūnas.

Dar tą patį savaitgalį buvo sulaikyti ir trys įtariamieji. Tyrimo metu jie bandė keisti parodymus. Surasti ir rašteliai, kuriuose J.Gečas ir V.Uznys bandė suderinti parodymus.

J.Gečas, kuris dar buvo teistas dėl sveikatos sutrikdymo ir po šio nusikaltimo įvykdymo, bandė išsisukti. Vaikinas tikino buvęs gerokai apsvaigęs nuo narkotinių medžiagų ir tol, kol buvo organizuojamas nusikaltimas, miegojo taksi automobilio gale.

Jis tikino bandęs sudrausminti draugus ir išgelbėti taksisto gyvybę. Tačiau teismas juo nepatikėjo. Įrodyta, kad susirašinėdamas su draugais rašteliais ir prašydamas juos keisti parodymus, tik bandė sumažinti savo kaltę.

Iš pataisos namų greitai neišeis

V.Uznį, kuris jau ne kartą teistas ir praėjusį vasarį buvo išleistas lygtinai į laisvę, teismas pasiuntė 17,5 metų už grotų. J.Gečą teismas nuteisė 15,6 metų nelaisvės, o V.Jogminą – 14 m.

Pastarojo artimieji bandė išpirkti kaltę ir jau sumokėjo dalį patirtų nuostolių tiek taksisto vaikams, tiek bendrovei, kuriai priklausė automobilis.

Teismas taip pat solidariai iš visų trijų priteisė 30 tūkst. eurų neturtinę žalą K.Benesevičiaus dukrai atlyginti ir 15 tūkst. eurų sūnui.

V.Jogminas neslėpė teisme susijaudinimo. Vaikinas, išgirdęs skirtą bausmę, akivaizdžiai sutriko. Tuo tarpu ne kartą teisiamųjų suole sėdėjęs J.Gečas grasino apspardyti operatorius, iškeikė juos necenzūriniais žodžiais ir muistėsi vedamas pareigūno iš salės.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai