Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Tauragės pareigūnai dėl komentaro feisbuke „stovi agurkai“ pasijuto taip įžeisti, kad autoriui išrašė baudą

Tauragės policija skelbia, kad principingai reaguoja į pareigūnus įžeidžiančius komentarus internete. Šįkart į jų akiratį pakliuvo jaunuolis, kuris dėl įžūlaus išsireiškimo turės brangiai susimokėti. 15min išsiaiškino, kad šis, anot policijos, įžūlus įžeidimas už kurį bus griežtai baudžiama, skambėjo taip: „Stovi agurkai prie pepco“.
Policija
Asociatyvi iliustracija / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Tauragės policija išplatino pranešime spaudai, kuriame skelbia, kad sausio 28 d. apie 11.26 val. socialinio tinklo „Facebook“ paskyroje „Pagalba vairuotojams Tauragėje“ buvo publikuota nuotrauka, kurioje vaizduojamas tarnybinis policijos automobilis su prierašu, kurio tekstas žemina policijos pareigūnus.

„Iškalbingas ir drąsos nestokojantis 20-metis jaunuolis, savo veiksmais įžeidė ne tik policijos pareigūnų garbę ir orumą, bet ir padarė administracinį nusižengimą, numatytą Lietuvos Respublikos administracinių nusižengimų kodekso (toliau – LR ANK) 508 straipsnyje (Statutinio valstybės tarnautojo, karo policijos ar žvalgybos pareigūno garbės ir orumo pažeminimas), – rašoma Tauragės policijos pranešime. – Ši neetiško turinio žinutė skirta pareigūnams, Tauragės rajono gyventojui kainuos brangiai. Už šį pažeidimą numatyta bauda nuo 90 iki 140 eurų.“

Nors policija neskelbia, kokia tai žinutė, 15min rado ją. Vyras internete parašė „Stovi agurkai prie pepco“.

Facebook/Pagalba vairuotojams Tauragėje/Žinutė, už kurią pareigūnai nusprendė bausti vyrą, nes pasijuto įžeisti
Facebook/Pagalba vairuotojams Tauragėje/Žinutė, už kurią pareigūnai nusprendė bausti vyrą, nes pasijuto įžeisti

Tauragės policija informuoja, kad pareigūnus, sąžiningai vykdančius savo pareigas, gina įstatymai, o į bandymus nusikalstamai paveikti pareigūnus reaguojama principingai.

Pastaruoju metu šio pažado policija uoliai laikosi. Anksčiau baudą yra gavęs vyras, kuris feisbuke parašė „Tebestovi Svolaciai pinigu renkas“.

Jis sprendimą apskundė teismui, tačiau Klaipėdos apygardos teisme nuspręsta, kad toks pasisakymas internete – pareigūnų žeminimas, už kurį galima rašyti baudas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento