Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Teisėjus žadėjęs paveikti Kauno advokatas lieka nuteistas: skirta 24,5 tūkst. eurų bauda, atimta teisė advokatauti

Lapkričio 4 d. Kauno apygardos teismas, atmetęs nuteistųjų skundus, paliko galioti Kauno apylinkės teismo 2018 m. gruodžio 3 d. nuosprendį, kuriuo Kaune dirbęs buvęs advokatas Egidijus Blažys buvo pripažintas kaltu dėl prekybos poveikiu. Jam paskirta beveik 24,5 tūkst. eurų bauda, trejiems metams atimta teisė dirbti ar eiti advokato pareigas bei valstybės naudai konfiskuota 1,5 tūkst. eurų suma.
Artūras Jonas Venslauskas
Artūras Jonas Venslauskas teisme / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Kartu su buvusiu advokatu teistas Artūras Jonas Venslauskas – kyšį davęs asmuo – taip pat pakartotinai pripažintas kaltu, jam skirta 1 metų laisvės atėmimo bausmė, – pranešimu spaudai informuoja Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT).

Buvęs advokatas buvo teisiamas už skirtingu laikotarpiu bei skirtingomis aplinkybėmis vykdytą kyšių provokavimą, reikalavimą ir priėmimą iš trijų asmenų (E.M., M.V. ir A.J.Venslausko). Ikiteisminio tyrimo metu vienas asmuo (M.V.), pripažinęs savo kaltę dėl kyšio davimo minėtam advokatui, atleistas nuo baudžiamosios atsakomybės pagal laidavimą.

STT pareigūnai nustatė, kad advokatas, pasinaudodamas savo įgaliojimais, pažintimis ir kita įtaka, už gautą kyšį žadėdavo paveikti teisėją, teismo darbuotojus, prokurorą ir policijos pareigūnus, kad šie priimtų palankius sprendimus baudžiamosiose bylose.

Ikiteisminį tyrimą šioje baudžiamojoje byloje atliko STT Kauno valdybos pareigūnai, tyrimui vadovavo ir jį kontroliavo bei kaltinimą teisme palaikė Kauno apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokuroras.

Kauno apygardos nuosprendis įsigaliojo, jis gali būti skundžiamas kasacine tvarka.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas