Paskutinė akcijos diena! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Baikerio Aivaro Kilkaus bylos tyrimas: bendrininkai irgi įtariami nužudymu, o D.Baltrūnienės verksmo policija negirdėjo

Vilniaus policija antradienį rengia specialią spaudos konferenciją, kurios metu ketina pateikti visuomenei naujausią informaciją apie baikerių bylos eigą. Jokių itin esminių naujienų ar pokyčių šiame rezonansiniame tyrime kol kas nėra, tačiau pareigūnai teigia, kad kiti įtariamieji irgi galėjo bendrininkauti atimant Aivaro Kilkaus gyvybę. O skundus, kad savaitgalį buvo pažeistos sulaikytosios Lauryno Baltrūno žmonos teisės, policija kategoriškai atmeta.
Saulius Gagas
Saulius Gagas / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Antradienį per pietus žiniasklaidos atstovai pakviesti į trumpąją spaudos konferenciją, kurioje pateikta naujausia informacija apie baikerio Aivaro Kilkaus nužudymo bylos tyrimą.

Informaciją pateikė Vilniaus apskrities policijos viršininkas Saulius Gagas.

Spaudos konferencija vyko Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato būstinėje sostinės Birželio 23-iosios gatvėje.

Pastaruoju metu šiame rezonansiniame tyrime būta nemažo sujudimo, tačiau teisėsauga laikėsi tylos taktikos.

VIDEO: Policija detalių neatskleidžia, bet D.Baltrūnienės verksmo negirdėjo

Penktadienio pavakarę buvo sulaikyta pagrindinio įtariamojo Lauryno Baltrūno žmona, moteris bemaž dvi paras praleido areštinėje. Žiniasklaida sužinojo ir apie dar vieną įtariamąjį. Tačiau tyrimo peripetijas komentuoti atsisakydavo tiek policijos, tiek prokuratūros atstovai.

Jokių sensacingų žinių šiame didelį atgarsį visuomenėje sukėlusiame tyrime kol kas nėra. A.Kilkus dar nerastas, L.Baltrūnas dėl jam mestų kaltinimų ir toliau neprisipažįsta, o kitų įtariamųjų vaidmenys iš esmės antraeiliai.

Vilniaus apskrities policijos vadovas konferencijos pradžioje pažymėjo, kad pareigūnai šioje byloje atliko didžiulį darbą, išanalizavo daug duomenų. Viskas, kas šioje byloje daroma toliau, komisaro S.Gago teigimu, yra prokuratūros sumanyta tyrimo taktika.

Komisarui teko teisintis dėl savaitgalį viešoje erdvėje pasklidusios informacijos, jog pagrindinio įtariamojo žmona tarsi tyčia buvo emociškai kankinama, kad pagaliau prabiltų iki šiol tylintis L.Baltrūnas. Buvo teigiama, kad visą naktį Daiva Baltrūnienė sėdėjo gretimoje areštinės kameroje, kad sutuoktinis galėtų girdėti žmonos verkimą.

„Policija neturi duomenų apie pažeistas sulaikytosios teises. Policijos pareigūnai negirdėjo verksmų ar raudų“, – pabrėžė S.Gagas, pridūręs ir tai, kad teisėsauga iš šios įtariamosios advokatų iki šiol ta tema neturi jokių oficialių skundų.

Sostinės policijos vadovas patvirtino, kad šiuo metu yra nustatyti iš viso 4 įtariamieji. Jų vaidmenų A.Kilkaus dingimo istorijoje S.Gagas nedetalizavo. Tačiau komisaras teigė, kad jiems inkriminuojami kaltinimai pagal Baudžiamojo kodekso 24-ąją straipsnį, kalbantį apie bendrininkavimą. Pasak S.Gago, bendrininkavimas galėjo pasireikšti padarant 129-ame BK straipsnyje numatytą nusikaltimą, t.y. atimant žmogaus gyvybę, o taip pat ir slepiant su žmogžudyste susijusius įkalčius.

Suprasti akimirksniu

  • Spalio 15 dieną apie 17 val. Aivaras Kilkus motociklu „Harley-Davidson“ išvyko iš namų Vilniuje ir negrįžo, o jo buvimo vieta iki šiol nėra žinoma. Varėnos rajone buvo rastas A.Kilkaus motociklas ir jo šalmas.
  • Baikerių gretose Kumpiu vadinto vyro ne vieną dieną įnirtingai ieškojo ne tik šeima, policija, bet ir būriai savanorių, dalis kurių nė nepažinojo Aivaro, tačiau neliko abejingi šiai dramai.
  • Spalio 20 dieną įtarimai dėl neteisėto A.Kilkaus laisvės suvaržymo buvo pateikti Laurynui Baltrūnui, o Vilniaus apylinkės teismas leido jį suimti dviem mėnesiams, o gruodžio 14 d. suėmimo terminą leista pratęsti dar dviem mėnesiams.
  • Gruodžio pradžioje šiame tyrime padaugėjo įtariamųjų, jų sąrašą papildė L.Baltrūno bičiulis Darius Matusevičius. Šis baikeris įtariamas tik tuo, kad išvežė A.Kilkaus motociklą į Varėnos rajoną.
  • Gruodžio 15 d. policija netikėtai išsivežė apklausai L.Baltrūno žmoną. Moteris, įtariama įkalčių slėpimų, už grotų praleido dvi paras.
  • Baikerių pasaulyje L.Baltrūnas turi Obliaus pravardę. Jis vadinamas žinomiausiu Lietuvos baikeriu. Jau beveik 20 metų gyvuojančiam baikerių klubui „Vorai“ jis vadovauja nuo pat klubo veiklos pradžios.
  • Oblius yra turėjęs nemalonumų su teisėsauga, kai per koncertą Aukštadvaryje apmėtė kiaušiniais homoseksualumo neslepiantį atlikėją Ruslaną Kirilkiną.
  • Spėliojama, kad tarp L.Baltrūno ir buvusio klubo „Vorai“ nario A.Kilkaus galėjo būti nesutarimų, susijusių su pinigais, garažais. Aplinkybes tyrėjai dar aiškinasi.

Sunkiai judančiame tyrime L.Baltrūnas ilgai buvo vienintelis įtariamasis dėl baikerio A.Kilkaus dingimo. Tačiau vieną dieną tyrimas perkvalifikuotas į nužudymo bylą, o įtariamųjų ėmė daugėti: tyrėjų dėmesio sulaukė ir L.Baltrūno žmona Daiva, ir šio baikerio bičiulis D.Matusevičius.

Įtarimai pareikšti ir ištikimam „vorų“ vedlio L.Baltrūno draugui vilniečiui Kazimierui Jakui, kurio namuose Vilniuje, portalo lrytas.lt žiniomis, pareigūnai praėjusį savaitgalį atliko kratą.

Papildyta iš konferencijos

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas