Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Teisiami trys paaugliai Plungėje benzinu apipylę ir padegę bendraamžį

Pirmadienį Klaipėdos apygardos teisme uždarame posėdyje pradėta nagrinėti sunkaus sveikatos sutrikdymo byla, kurioje savo bendraamžio padegimu kaltinami trys 16-17 metų plungiškiai.
Padegimas
Padegimas / 123rf nuotr.
Temos: 2 Padegimas Plungė

„Senamiesčio“ vidurinės mokyklos moksleiviai teisiami už tai, kad 2012 m. gegužės 25  d. apie 23 val. apleistoje lauko teniso aikštelėje Plungėje iš chuliganiškų paskatų  be jokios dingsties, t.y. norėdami pasityčioti, benzinu apliejo savo bendraamžį ir  jį žiebtuvėliu padegė, taip nukentėjusiajam sunkiai sutrikdydami sveikatą. 

Kad ši byla būtų nagrinėjama už uždarų durų, prašė teisiamųjų gynėjai. Valstybės  kaltintojas Klaipėdos apygardos prokuratūros Pirmojo baudžiamojo persekiojimo  skyriaus prokuroras Jurij Petuchov tam prieštaravo, nes, prokuroro nuomone,  viešumas, neskelbiant kaltinamųjų, kaip nepilnamečių, pavardžių, gali pasitarnauti  nusikaltimų prevencijai. Teismas priėmė sprendimą bylą nagrinėti uždarame teismo  posėdyje. 

Šiaulių teritorinės ligonių kasos byloje yra pareiškusios 58 tūkst. litų civilinį  ieškinį. 

Ikiteisminį tyrimą dėl sunkaus sveikatos sutrikdymo atliko Plungės policijos  pareigūnai, tyrimui vadovavo ir kaltinamąjį aktą byloje surašė Klaipėdos apygardos  prokuratūros Pirmojo baudžiamojo persekiojimo skyriaus prokurorė Edita Mikalainienė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai