Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Teismas nepasigailėjo buvusio KTU gimnazijos direktoriaus Bronislovo Burgio – kaltas

Kauno apylinkės teismas penktadienį nepasigailėjo buvusio Kauno technologijos universiteto (KTU) gimnazijos direktoriaus Bronislovo Burgio – už grasinimus gimnazijos mokinei jam skirta metų lygtinė laisvės atėmimo bausmė, vykdymą atidedant metams. Per 20 dienų nuosprendį galima apskųsti, būtent tai B. Burgis ir ketina padaryti.

B. Burgiui taip pat skirta kardomoji priemonė – draudžiama išvykti iš šalies.

Teismo nuosprendį kartu su B. Burgiu atvyko išklausyti ir daug jį palaikančių žmonių. Neišsitekus iš anksto numatytoje patalpoje, teismo sprendimas buvo skaitomas kitoje – erdvesnėje salėje.

Po paskelbto nuosprendžio savitvardą prarado B. Burgio sūnus

Teismo sprendimu, KTU gimnazijos taisyklės, kurias pažeidus buvo kaltinama mokinė, yra negaliojančios, nes nėra oficialiai patvirtintos – trūksta parašų ar kitų dokumento galiojimą liudijančių atributų. Taisyklės surašytos tiesiog ant balto lapo. Tai buvo vienas pagrindinių nuosprendžio akcentų.

Tuo tarpu gimnazistės tėvų slapčia daryti pokalbių su B. Burgiu garso įrašai laikytini legaliais.

Po paskelbto nuosprendžio savitvardą prarado B. Burgio sūnus, kurį suerzino teisėja, po paskelbto nuosprendžio auklėjusi B.Burgį bei pasakojusi, kaip reikia tnkamai dirbti švietimo sistemoje.

VIDEO: Bronislovo Burgo sūnus Elijus apsižodžiavo su teisėja

B.Burgis jau anksčiau sakė, kad nesitiki jam palankaus teismo sprendimo.

„Tai ne mano byla. Tai mano vargšės valstybės, kuri sunkiai serga, byla. Jokioje kitoje ne posovietinėje valstybėje tokia byla net teoriškai neįsivaizduojama“, – per baigiamąją kalbą teismo posėdyje liepą dėstė KTU gimnazijos įkūrėjas.

Į teisminius ginčus B.Burgis įsivėlė 2014 metais, kuomet vienai gimnazijos mokinei pasiūlė palikti mokymosi įstaigą, nes ji pažeidė vidaus taisykles, draudžiančias vaikams rūkyti, vartoti svaigalus bei narkotines medžiagas. 

Merginai atsisakius palikti KTU gimnaziją, B.Burgis esą jai grasino. Įrašę keletą nepilnametės ir savo pokalbių, teisinį išsilavinimą turintys moksleivės tėvai savo dukros garbę nusprendė ginti teisme. 

Išklausęs teismo sprendimą prokuroras sakė, kad gerbia teismo sprendimą. Teismo paskirta bausmė yra panaši, kurią siūlė ir jis pats – 1 metai ir 6 mėnesiai. Ar prokuratūra taip pat skūs sprendimą prokuroras atsakyti negalėjo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas