Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
08 21

Teismas paliko galioti apkaltinamąjį nuosprendį byloje dėl neskaidrių viešųjų pirkimų

Lietuvos apeliacinis teismas, išnagrinėjęs baudžiamąją bylą apeliacine tvarka dėl korupcijos organizuojant gatvių ir kelių remonto darbų viešuosius pirkimus Šiaulių mieste ir regione, paliko galioti apkaltinamąjį nuosprendį, trečiadienį pranešė Specialioji tyrimų tarnyba.
Lietuvos apeliacinis teismas
Lietuvos apeliacinis teismas / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Pirmosios instancijos teismas nuteistiesiems bendrai skyrė daugiau nei 45 tūkst. eurų baudų ir nusprendė konfiskuoti daugiau nei 41 tūkst. eurų. Apeliacinius skundus buvo pateikę keturi iš septynių nuteistųjų.

Už įvairias nusikalstamas veikas – kyšininkavimą, papirkimą, dokumentų klastojimą ir apgaulingą buhalterinės apskaitos tvarkymą – nuteistas dabar jau buvęs Lietuvos automobilių kelių direkcijos (LAKD) vieno iš skyrių vedėjas Artūras Aušra, buvęs Šiaulių miesto savivaldybės administracijos vieno iš skyrių vedėjo pavaduotojas Andrius Androsovas, kelių rekonstravimo, remontavimo bei priežiūros darbus atliekančios bendrovės „Šiaulių plentas“ buvęs vadovas Juozas Aleksa, šios bendrovės buvęs komercijos direktorius Darius Strioga ir dar trys kitų privačių bendrovių vadovai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas
Reklama
Skrydžio režimu: atviras „Gurtam“ vadovo interviu su Benediktu Vanagu
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?