Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Teismas Vilniuje aiškinasi, kaip buvusi plaštakė iš prostitucijos organizavimo uždirbo per milijoną litų

Vilniaus apygardos teismas nagrinėja Jelenos Gaičiūnaitės, Sergejaus Masevičiaus ir Sergejaus Leščinskio baudžiamąją bylą dėl neteisėto žmonių gabenimo per valstybės sieną, pelnymosi iš kito asmens prostitucijos ir dėl įtraukimo į prostituciją.
Prostitutės
Asociatyvinė iliustracija / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Teismas sostinėje trečiadienį pradėjo ir ketvirtadienį nuo ryto toliau nagrinėja bylą, kurioje Jelena Gaičiūnaitė, Sergejus Masevičius ir Sergejus Leščinskis kaltinami dėl sekso paslaugų organizavimo.

Prokuratūros duomenimis, kaltinamoji J.Gaičiūnaitė iš šio nešvaraus verslo galėjo uždirbti per 1 000 000 litų. 

Beje, tarp nukentėjusiųjų šioje byloje yra kitoje byloje teisto sutenerio prižiūrėta elitinė Vilniaus prostitutė, kuriai „globėjas“, didindamas gyvosios prekės kainą, buvo netgi sumokėjęs už krūtų didinimo operaciją.

Siekdamas apsaugoti informaciją apie nukentėjusių asmenų (yra ir nepilnamečių) privatų gyvenimą, teisėjas Artūras Pažarskis šią baudžiamąją bylą nagrinėja neviešuose posėdžiuose.

Teigiama, kad pati kaltinamoji J.Gaičiūnaitė anksčiau užsiiminėdavo prostitucija. Išnaršiusi sekso verslo užkulisius, nebe tokia jauna moteris esą ryžosi išnaudoti pinigų uždirbimui kitas merginas.

Į Vokietiją, Daniją, Norvegiją vežtoms merginoms buvo žadamas 20 000 eurų (69 000 litų) per mėnesį uždarbis. Dar daugiau lėšų – apie 60–70 proc. iš klientų gaunamų pinigų – savo kūnu prekiaujančios merginos būdavo priverstos atiduoti „darbdaviams“.

Bylos duomenimis, J.Gaičiūnaitės pastangomis į prostituciją buvo įtraukta ir į užsienį dirbti pusvelčiui buvo išvežta ir viena nepilnametė vaikų globos namų auklėtinė.

Manoma, kad kiti du teisiamieji iš prostitucijos organizavimo surinko mažiausiai po 100 000 litų.

Beje, S.Masevičius (gim. 1979 m.) ligi šiol jau teistas 4 sykius, porą kartų teisiamųjų suolą yra tekę trinti ir S.Leščinskiui (1978 m.)

Baudžiamojo kodekso 307-ojo straipsnio „Pelnymasis iš kito asmens prostitucijos“ 3-ia dalis skelbia, kad tas, kas pelnėsi iš nepilnamečio asmens prostitucijos arba organizavo ar vadovavo nepilnamečio asmens prostitucijai, arba gabeno nepilnametį asmenį jo sutikimu prostitucijai į Lietuvos Respubliką ar iš Lietuvos, baudžiamas laisvės atėmimu nuo dvejų iki aštuonerių metų.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento