Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Teismo skirta bausmė skurdina Eglę Jackaitę

Už sukčiavimą nuteista aktorė Eglė Jackaitė paprašė teismo išdėlioti jai skirtą baudą ilgesniam laikotarpiui. Į žinomos moters prašymą atsižvelgta iš dalies.
Eglė Jackaitė
Eglė Jackaitė / Aurelijos Kripaitės/15min.lt nuotr.

Už neteisėtas motinystės išmokas solidžia bauda nubausta 38 metų aktorė Eglė Jackaitė iki šiol nesumokėjo nė lito ir prašė leidimo šį įpareigojimą atidėti pusantrų metų. Tačiau teismas to neleido – liepta sumokėti iki spalio vidurio, penktadienį rašo „Vakarų ekspresas“.

Įrodžius, jog apgaule įgijo motinystės pašalpą, už sukčiavimą stambiu mastu, apgaulingą apskaitos tvarkymą ir dokumentų klastojimą E.Jackaitei skirta 20,8 tūkst. litų bauda. Nuosprendis įsiteisėjęs.

Moteris Klaipėdos miesto apylinkės teismo paprašė baudos mokėjimo terminą prailginti iki 20 mėnesių. E.Jackaitė prašymą motyvavo tuo, kad šiuo metu per mėnesį uždirba tik per 1,6 tūkst. litų, iš kurių tūkstančio reikia vaiko išlaikymui, o baudai mokėti nelieka.

Į dviejų vaikų motinos norą atsižvelgta tik iš dalies – nutarta baudos sumokėjimo terminą pratęsti iki šešių mėnesių, skaičiuojant nuo nuosprendžio įsiteisėjimo dienos (balandžio 19 d.). Teismo nuomone, 20 mėnesių yra neprotingai ilgas laikotarpis, per kurį nebūtų pasiektas bausmės tikslas – nubausti nusikalstamą veiką padariusį žmogų. Atsižvelgta ir į tai, kad iki šiol E. Jackaitė nesumokėjo nė menkiausios dalies baudos, pasakoja „Vakarų ekspresas“.

Kaip žinoma, E.Jackaitė turi ir daugiau finansinių nemalonumų: birželį jai skirta 3 tūkst. litų bauda ir trejiems metams atimtas vairuotojo pažymėjimas už pasišalinimą iš avarijos vietos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas