Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Teismui perduota byla dėl neblaivaus vairavusio buvusio LAT teisėjo A.Daugėlos

Kauno apygardos prokuratūra teismui perdavė baudžiamąją bylą su kaltinamuoju aktu dėl asmens, įtariamo vairavus transporto priemonę apsvaigus nuo alkoholio, penktadienį skelbia Lietuvos Respublikos prokuratūra.
Arvydas Daugėla
Arvydas Daugėla / Nuotr. iš asmeninio archyvo

Šį ikiteisminį tyrimą pradėjo generalinė prokurorė Nida Grunskienė, gavus pranešimą apie tai, kad 2021 m. birželio 1 d., Kauno r., apie 16.30 val. automagistralėje policija sustabdė lengvąjį automobilį, kurį vairavo tuometinis Lietuvos Aukščiausiojo Teismo teisėjas Arvydas Daugėla ir buvo nustatyta, kad vairuotojas yra neblaivus.

Ikiteisminio tyrimo metu nustatyta, kad policijos ekipažas nurodytą automobilį sustabdė po to, kai į Bendrąjį pagalbos centrą kreipėsi eismo dalyviai, nurodydami, kad stebi įtartinai manevruojančią transporto priemonę.

Nustatyta tvarka atlikus vairuotojo blaivumo matavimus, įvykio vietoje buvo užfiksuota 1,82 promilės etilo koncentracija. Ikiteisminis tyrimas buvo pradėtas įtarus, kad vairuotojas galimai padarė nusikalstamą veiką, numatytą LR Baudžiamojo kodekso 281-1 str. 1 d.

Susipažinęs su įtariamojo, liudytojų apklausų duomenimis, gautomis specialistų išvadomis bei kitais tyrimui reikšmingais duomenimis, Kauno apygardos prokuratūros 1-ojo baudžiamojo persekiojimo skyriaus prokuroras E. Alosevičius surašė kaltinamąjį aktą ir perdavė baudžiamąją bylą nagrinėti Kauno apygardos teismui.

Bausmė už transporto priemonių vairavimą, kai vairuoja neblaivus asmuo, kuriam nustatytas 1,51 ir daugiau promilių neblaivumas, yra bauda arba areštas, arba laisvės atėmimas iki vienų metų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas