Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Teismui perduota byla dėl pelnymosi iš kito asmens prostitucijos

Šią savaitę Generalinė prokuratūra baigė ikiteisminį tyrimą, kurį atliko Lietuvos kriminalinės policijos biuro pareigūnai. Baudžiamoji byla, kurioje įtraukimu į prostituciją ir pelnymusi iš kitų asmenų prostitucijos kaltinami penki Lietuvos piliečiai, perduota nagrinėti Vilniaus miesto 2-ajam apylinkės teismui, teigiama Generalinės prokuratūros pranešime spaudai.
Teismas
Teismas / Ramūno Danisevičiaus/Scanpix nuotr.
Temos: 1 Prostitucija

Ikiteisminio tyrimo metu nustatyta, jog nusikalstama veika buvo daroma šių metų sausio – birželio mėnesiais. Kaltinamieji, veikdami vieni ir bendrininkų grupėse, siūlė merginoms užsiimti prostitucija, nustatydami, jog jie pasiims pusę (40 arba 50 proc.) iš merginų prostitucijos gautų pajamų. Joms sutikus, kaltinamieji Vilniuje suorganizavo foto sesiją, kurios metu buvo padarytos merginų nuotraukos ir patalpintos interneto svetainėje. Merginos, įvardintos išgalvotais slapyvardžiais, užsienio klientams buvo reklamuojamos kaip teikiančios seksualines paslaugas.

Kaltinamieji merginoms pirkdavo kelionės bilietus, rezervuodavo viešbučiuose vietas ir jos savo noru išvykdavo iš Lietuvos į Italiją, Graikiją bei Prancūziją. Su užsienio klientais, pasirinkusiais interneto svetainėje reklamuojamas merginas, elektroniniu būdu bendravo bendrininkų grupės narė, kuri suderindavo seksualinių paslaugų teikimo laiką, atlygį ir pan. Apie klientus merginoms užsienyje buvo pranešama mobiliuoju telefonu.

Pasak ikiteisminiam tyrimui vadovavusiam prokurorui E. Vaitekūnui, ši nusikalstama veika operatyviai buvo išaiškinta Lietuvos kriminalinės policijos biuro pareigūnų pajėgomis.
Įstatymai tiems, kas organizavo ar vadovavo prostitucijai arba gabeno asmenį šio sutikimu prostitucijai į Lietuvą ar iš Lietuvos, numato laisvės atėmimą iki šešerių metų.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?