Geras turinys neatostogauja. Prenumerata vos nuo 0,50 Eur/mėn!
Išbandyti

Teismui perduota byla dėl verslininkų bandymo papirkti Naujosios Akmenės ligoninės vadovą

Teismui perduota byla, kurioje du Kauno verslininkai kaltinami bandę papirkti Naujosios Akmenės ligoninės vadovą siekdami jiems palankių sprendimų dėl patalpų nuomos, įstaigos bendradarbiavimo.
Andrius Ufartas nuotr.
Andrius Ufartas nuotr.

Prokuratūra ir Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT) antradienį pranešė, kad teismui perduotoje byloje įtariama, jog už palankius sprendimus ir neteisėtą veikimą vykdant medicinos įstaigos vadovo pareigas pastarajam kaltinamieji sumanė reguliariai, kas mėnesį, duoti kyšius.

Kaltinimai pareikšti ir juridiniam asmeniui – privačiai sveikatos priežiūros paslaugas teikiančiai bendrovei.

Tyrimas pradėtas po to, kai į pareigūnus kreipėsi pats ligoninės vadovas.

Vienos sveikatos priežiūros paslaugas teikiančios bendrovės akcininką G.G. ir kartu su juo veikiantį verslininką R.V. STT sulaikė dar pernai gruodį, kai imituojant nusikalstamą veiką vienoje Kauno kavinių šie Naujosios Akmenės ligoninės direktoriui perdavė 600 eurų dydžio kyšį.

„Tyrimo surinktais duomenimis, dvigubai didesnį kyšį kaltinamieji minėtam ligoninės vadovui davė spalio mėnesį, paaiškinę, kad tai mokestis už spalio ir lapkričio mėnesius“, – skelbiama STT ir prokuratūros pranešimuose.

Į STT kreipęsis ligoninės direktorius teigė įtariantis, kad jį verslininkai gali bandyti papirkti dėl jiems aktualių įstaigų bendradarbiavimo ir patalpų nuomos klausimų.

Ikiteisminį tyrimą šioje byloje atliko STT Šiaulių valdybos pareigūnai, tyrimui vadovavo Šiaulių apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokuroras Andrej Mirnyj.

Pasak prokuroro, kaltinamieji savo kaltę ikiteisminio tyrimo metu pripažino visiškai.

Už kyšio davimą valstybės tarnautojui ar pažadą jį duoti siekiant neteisėto veikimo ar neveikimo Baudžiamasis kodeksas numato baudą, areštą arba laisvės atėmimą iki penkerių metų.

Byla perduota nagrinėti Kauno apylinkės teismo Kauno rūmams.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanūs transporto infrastruktūros sprendimai – naujasis pažangos etapas pasitelkiant 5G
Reklama
Liepos 3 d. šeimos su vaikais PLC „Mega“ pramogaus nemokamai
Reklama
Naujos programėlės „Joiner App“ vartotojai atskleidė, kaip pasikeitė jų gyvenimai
Užsisakykite
15min naujienlaiškius