Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Telšiškė apskundė sugyventinį: „Mane išprievartavo!“

Sugyventinio ar net sutuoktinio statusas jokiu būdu nesuteikia teisės išnaudoti artimo žmogaus fizinių poreikių patenkinimui. Tuo įsitikino vienas 43 metų telšiškis: jeigu jam mesti sugyventinės kaltinimai pasitvirtins, vyriškiui už seksualinį prievartavimą grės laisvės atėmimas iki 6 metų.
Prievarta
Prievarta / 123rf.com nuotr.

Rugpjūčio 30 d. policijoje gautas pranešimas, kad dar rugpjūčio 22 d., laikotarpiu nuo 11.00 iki 13.00 val., Telšiuose, Luokės g., namuose, vyras (gimęs 1974 m.), užlaužęs sugyventinei (gimusi 1979 m.) ranką ir tokiu būdu atimdamas galimybę priešintis, prieš moters valią su ja santykiavo.

Kaip ketvirtadienį praneša Telšių apskrities vyriausiojo policijos komisariato atstovai, dėl šio pareiškimo pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal Baudžiamojo kodekso (BK) 150 straipsnį. „Seksualinis prievartavimas“.

Pareigūnai informavo, kad įtariamasis jau sulaikytas.

Minėto BK straipsnio 1-asis punktas numato, kad tas, kas tenkino lytinę aistrą su žmogumi prieš šio valią analiniu, oraliniu ar kitokio fizinio sąlyčio būdu panaudodamas fizinį smurtą ar grasindamas tuoj pat jį panaudoti, ar kitaip atimdamas galimybę priešintis, ar pasinaudodamas bejėgiška nukentėjusio asmens būkle, baudžiamas areštu arba laisvės atėmimu iki šešerių metų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai