Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Telšiškis įtariamas per valstybės sieną vežęs neteisėtus migrantus iš Indijos

Prie Lenkijos sienos pasieniečiai savaitgalį sulaikė keturis neteisėtus migrantus iš Indijos vežusį Telšių gyventoją, iš jo paimti dokumentai, vyras įpareigotas registruotis policijoje.
Neteisėti migrantai iš Indijos per Baltarusiją ir Latviją / VSAT nuotr.
Neteisėti migrantai iš Indijos per Baltarusiją ir Latviją / VSAT nuotr.

Kaip skelbia Valstybės sienos apsaugos tarnyba (VSAT), 25-erių Telšių gyventojas šeštadienį sulaikytas kelyje Marijampolė–Suvalkai, ties Kalvarijos savivaldybėje esančiu Salaperaugio kaimu.

Patikrinę telšiškio vairuotą Lietuvoje registruotą automobilį „Toyota Prius“, Kalvarijos pasieniečiai nustatė keturis neteisėtus migrantus Indijos piliečius. Jauniausias jų buvo 19, vyriausias – 37 metų.

Pasak VSAT, du nelegalai turėjo Latvijos užsieniečių registracijos centro pažymėjimus. Šie indai Latvijoje pasiprašė prieglobsčio, kai buvo sulaikyti neteisėtai kirtę sieną iš Baltarusijos. Kol nagrinėjami prašymai, neteisėti migrantai neturėjo teisės išvykti iš Latvijos.

Kiti du telšiškio gabenti užsieniečiai pateikė Latvijos teisėsaugininkų priimtus įpareigojimus išvykti iš Šengeno erdvės.

Vairuotoją ir keleivius VSAT pareigūnai sulaikė. Telšiškis po apklausos buvo paleistas, skyrus jam kardomąsias priemones – dokumento paėmimą ir įpareigojimą periodiškai registruotis policijos įstaigoje.

Kartu vykę neteisėti migrantai artimiausiu metu bus perduoti Latvijos pasieniečiams.

Dėl neteisėto žmonių gabenimo per valstybės sieną VSAT Varėnos pasienio rinktinėje pradėtas ikiteisminis tyrimas, kuriam vadovauja Kauno apygardos prokuratūra.

Už tokią nusikalstamą veiką numatytas laisvės atėmimas iki aštuonerių metų.

Kaip pažymi VSAT, schema, kai į Europos Sąjungą besibraunantys migrantai prašo prieglobsčio pirmoje Bendrijos valstybėje, o pradėjus tokias procedūras ieško progų sprukti į Vakarų Europą, yra dažnai naudojama.

Šiemet pasieniečiai į Lietuvą iš Baltarusijos neleistinose vietose iš viso neleido patekti 726 neteisėtiems migrantams. Tuo metu latviai į savo šalį neleido patekti beveik 5 tūkst. neteisėtų migrantų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento