Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Telšių pareigūnai nutraukė automobilių vagysčių grandinę

Rugsėjo viduryje Telšių pareigūnus nustebino keistų įvykių grandinė – viename Kęstučio gatvės kieme buvo rastas Kretingoje pavogtas automobilis, o po keleto valandų iš to paties kiemo buvo pavogtas kitas automobilis, kuris rastas Plungės rajone esančiame autolaužyne. Abiejų automobilių vagystėmis įtariamas 45 metų Kretingos gyventojas atsidūrė už grotų, o bendrininkavimu vienoje vagystėje įtariamam Telšių gyventojui taikyta kardomoji priemonė, nesusijusi su laisvės atėmimu.
Nugvelbtą automobilį vagis vairavo girtas
Automobilio vagystė (asociatyvi nuotr.) / Kauno apskrities policijos nuotr.

Telšių policijos komisariato pareigūnų darbas, atskleidžiant minėtus nusikaltimus, prasidėjo rugsėjo 14-osios ryte, kai iš Klaipėdos AVPK buvo gautas pranešimas, jog rugsėjo12-osios vakare iš Kretingoje, Maumedžių g., esančio nuosavo namo kiemo pavogtas vyrui, gim. 1982 m., priklausantis automobilis „Toyota Highlander“.

2022 m. pagamintas automobilis buvo paliktas kieme atrakintas, jo dokumentai gulėjo salono daiktadėžėje, o užvedimo rakteliai buvo padėti neužrakintame name, ant spintelės. Transporto priemonėje įmontuotas sekimo įrenginys parodė, kad „Toyota Highlander" atsirado Telšiuose ir stovi Kęstučio g. esančio daugiabučio namo kieme.

Telšių pareigūnai nurodytoje vietoje pavogtąjį automobilį rado tvarkingai užrakintą, jie pasirūpino, kad rasta transporto priemonė būtų nugabenta į Klaipėdą tyrėjų, atliekančių ikiteisminį tyrimą žinion.

Po keleto valandų Telšių pareigūnai vėl vyko tuo pačiu adresu į Kęstučio gatvę. Tik jau dėl kito automobilio. Iš kiemo dingo telšiškiui priklausantis 2008 metais pagamintas „Citroen Jumper“. Šis automobilis kieme buvo paliktas taip pat lengvai prieinamas vagims – neužrakintas ir su salone paliktu užvedimo rakteliu bei registracijos liudijimu.

Bendravimas su aplink nusikaltimo vietą gyvenančiais žmonėmis, vaizdo kamerų peržiūra pareigūnams leido užčiuopti siūlo galą, kuris atvedė pas įtariamuosius. Vienas jų – ne kartą už įvairias nusikalstamas veikas teistas 45 metų Kretingos gyventojas, kuris, įtariama, pavogtuoju „Toyota Highlander" atvažiavo į Telšius, o kai pareigūnai jį surado, tada nusitaikė į kitą automobilį, „Citroen Jumper“, kurį pasisavino ir pardavė Plungės rajone esančio autolaužyno savininkui.

Dėl pastarojo automobilio vagystės įtarimas pareikštas ir pastaruoju metu Telšiuose gyvenusiam, taip pat už įvairias nusikalstamas veikas ne kartą teistam 43 metų vyrui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas