Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Telšių policininkai nutraukė sunkvežimiais vežamo žvyro vagystę

Pro šalį kaimo keliuku važiavę Telšių rajono policijos pareigūnai atsitiktinai demaskavo nelegaliai įmonėje dirbančius darbuotojus ir sunkvežimiais gabenamo žvyro vagystę.
Žvyras
Žvyras / Telšių policijos nuotr.

Kaip praneša policija, penktadienį, vasario 7 d., apie 15 val., Telšių rajono Ryškėnų seniūnijos Brizgų kaimo pamiškėje pastebėtas ratinis ekskavatorinis krautuvas, kaušais kasantis žvyrą ir kraunantis jį į šalia stovintį savivartį.

Žemaitijos regione apstu žemės iškasenų vagysčių, todėl policijos pareigūnai privažiavo arčiau pasiteirauti, kas čia vyksta.

Paprašius dokumentų, vairuotojai išlemeno, kad abi transporto priemonės priklauso individualiai įmonei, o jie patys – bedarbiai, registruoti Darbo biržoje.

Leidimo kasti žemės iškasenas jie neturėjo.

Nustatytos nelegaliai dirbančių vairuotojų asmenybės – tai 48 metų telšiškis J.N. ir 51 metų Telšių rajono Viešvėnų seniūnijos Rainių kaimo gyventojas B.S.

Privalės atlyginti  gamtai padarytą žalą

Apie neteisėtą žemės iškasenų naudojimo faktą policijos pareigūnai pranešė Šiaulių regiono aplinkos apsaugos departamento Telšių rajono agentūrai. Į įvykio vietą operatyviai atvyko agentūros vedėjas Algirdas Petrikas.

A.Petrikas 15min.lt patvirtino išsiaiškinęs, kur keliavo vogtas žvyras. Be leidimo išgabento žvyro kiekis bus paskaičiuotas kubiniais metrais, taip pat bus įvertinta gamtai padaryta žala, kurią teks atlyginti individualios įmonės savininkui.

Be leidimo išgabento žvyro kiekis bus paskaičiuotas kubiniais metrais, taip pat bus įvertinta gamtai padaryta žala, kurią teks atlyginti individualios įmonės savininkui.

Be to, įstatymas numato, kad už subjaurotą gamtovaizdį pažeidėjas privalo pažeistą žemę rekultivuoti, o tai nelegaliems darbininkams pareikalaus nemažų lėšų.

Už nelegalų darbą – iki 10 tūkst. litų bauda

Pasak  A.Petriko, pažeidimo vietoje – prie iškasto žvyro duobės – įkliuvusi įmonė oficialiai užsiima krovinių pervežimu.

Ką piliečiai paaiškino dėl nelegaliai iškasto žvyro, nei policijos, nei aplinkos apsaugos pareigūnai kol kas nekomentuoja baimindamiesi, kad nebūtų pakenkta administracinės bylos baigčiai.

Dėl galimo nelegalaus darbo surinkta medžiaga administracinei bylai pradėti.

Nelegalus darbas užtraukia baudą darbdaviams ar jų įgaliotiems asmenims už kiekvieną nelegaliai dirbantį asmenį nuo 3 tūkst.  iki 10 tūkst.  litų.

Siekia pasipelnyti pamindami įstatymą

Šiaulių regiono aplinkos apsaugos departamento Telšių rajono agentūros vedėjas A.Petrikas pripažino, kad vis daugiau nesąžiningų piliečių susigundo greitu ir palyginti lengvu uždarbiu. Apie nelegaliai kasamą žvyrą, gruntą gaunama vis daugiau gyventojų skambučių.

Praėjusiais metais Telšių rajono aplinkosaugininkai už žemės gelmių, jų išteklių apsaugos ir naudojimo reikalavimų pažeidimus iškėlė 5 administracines bylas. Vos 2014–ieji metai prasidėjo – ir štai naujas pažeidimas.

„Nors Telšių rajone yra 6 pramoniniai žvyro karjerai, didžiausias iš jų priklauso „Žemaitijos keliams“, tačiau nuolat atsiranda gudručių, kurie bando pasipelnyti žemės gėrybėmis dykai“, – teigė A.Petrikas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas