Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Telšių rajone peršautas medžioklės vadovas: aiškėja įvykio detalės

Telšių rajone varyminės medžioklės metu sužalotas medžioklės vadovas. Vyrui šratas pataikė į galvą. Ligoninėje suteikus pagalbą medžiotojas gydosi namuose. Įvykio aplinkybes aiškinasi policija ir Šiaulių regiono aplinkos apsaugos departamento specialistai.
Medžiotojai
Medžiotojai / Šiaulių RAAD nuotr.

Šeštadienį apie 12 valandą Šiaulių regiono aplinkos apsaugos departamento Telšių agentūros pareigūnai gavo pranešimą, kad Telšių rajone, Luokės seniūnijoje, Jucių miške peršautas žmogus.

Kaip paaiškėjo „Tado Blindos“ medžiotojų būrelio medžioklės plotuose vyko varyminė medžioklė, kurios metu buvo sužeistas medžioklės vadovas E.U., gimęs 1958 m.

Šiaulių RAAD nuotr./Medžioklėje naudotas ginklas
Šiaulių RAAD nuotr./Medžioklėje naudotas ginklas

Vyrui į galvą pataikė atskriejęs šratas. Apklausus medžioklės dalyvius paaiškėjo, kad kairėje nuo sužaloto vyro už 100 -120 metrų stovėjęs medžiotojas E.K. (1989 m.) 12 mm kalibro lygiavamzdžiu šautuvu „TOZ 34R“ šovė į išbėgusi stirnos jauniklį.

Šūvis nebuvo taiklus ir gyvūno nekliudė. Tačiau iš 12 mm. šautuvo iššauto šratinio užtaiso vienas šratas kliudė kolegą. Šratas praskriejo galvos paviršiumi ir rimtesnių sužalojimų nepadarė. Ligoninėje suteikus pagalbą, medžiotojas sužalojimą gydosi namuose.

Policiją dėl įvykio pradėjo ikiteisminį tyrimą. Įvykio aplinkybes aiškinasi iš aplinkosaugininkai. Įtariama, kad galėjo būti pažeistos saugaus elgesio medžioklėje taisyklės. Pareigūnai aiškinsis ar buvo išlaikytas saugus šūvio trajektorijos kampas ar šratas atskriejo rikošetu, praneša Šiaulių RAAD.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas