Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Tęsiasi gruzinų migracija į Lietuvą: sulaikytas vyras, turėjęs suklastotą bulgarišką asmens tapatybės kortelę

Pasienyje su Latvija Ignalinos rinktinės pareigūnai sulaikė Gruzijos piliečiu prisistačiusį vyrą, dokumentų kontrolės metu pateikusį, įtariama, suklastotą bulgarišką asmens tapatybės kortelę.
Suklastota tapatybės kortelė
Suklastota tapatybės kortelė / VSAT nuotr.

Penktadienį VSAT Ignalinos rinktinės Sienos kontrolės ir Ikiteisminio tyrimo skyrių pareigūnai Pasvalio rajone, Škilinpamūšio kaimo ribose prie kelio Bauskė-Pasvalys-Panevėžys, vykdė prevencinį pasirinktinį transporto priemonių ir asmenų tikrinimą.

Pasieniečiai sustabdė iš Latvijos ką tik įvažiavusį maršrutinį autobusą Ryga-Vilnius ir patikrino juo vykusių keleivių dokumentus. Vienas iš jų pateikė esą Bulgarijos piliečiui išduotą asmens tapatybės kortelę. VSAT pareigūnai nustatė, kad šis dokumentas turi klastojimo požymių.

Keleivį pasieniečiai išlaipino ir sulaikė. Apklausos metu jis prisistatė 56 metų Gruzijos piliečiu. Užsienietį VSAT pareigūnai buvo dviem paroms uždarę į areštinę. Šiuo metu sulaikytasis apgyvendintas VSAT Užsieniečių registracijos centre Pabradėje. Čia dirbantys pasieniečiai nustatinės vyro tapatybę.

VSAT Ignalinos rinktinėje dėl suklastoto dokumento pradėtas ikiteisminis tyrimas. Už tai gresia areštas arba laisvės atėmimas iki 4 metų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?
Reklama
Daugiau Pliusų sporto entuziastams:„Gym+“ vėl plečiasi
Reklama
„Teleloto“ naujienos ne tik tarp vedėjų: nuo šiol laimės visi studijos žaidėjai
30 metų su ypatingais vaikais dirbanti mokytoja Irutė: neįsivaizduoju, kaip galime skirstyti vaikus