Tik dėl bebaimio taksisto įsikišimo sugyventinės nesugebėjęs sudeginti kultūristas kalės 10 metų

Prieš dvejus metus kultūrizmo čempiontų prizininkas Jurijus Solionovas benzinu apipylė ir padegti bandė buvusią sugyventinę, Europos fitneso čempionę Iloną Kokoš. Nusikaltimo jam nepavyko įgyvendinti tik dėl bebaimio taksisto, kuris nedvejodamas šoko ant J.Solionovo ir atėmė iš jo žiebtuvėlį. Lietuvos apeliacinis teismas penktadienį nusprendė, kad buvęs kultūristas už nusikaltimą nusipelnė 10 metų laisvės atėmimo bausmės.
Jurijus Solionovas
Jurijus Solionovas / Josvydo Elinsko / 15min nuotr.

Dar gegužės 30 dieną Vilniaus apygardos teisme nuspręsta įkalinti J.Solionovą dešimtmečiui.

Jis yra nuteistas už grasinimą nužudyti savo buvusią sugyventinę, už pasikėsinimą ją nužudyti itin žiauriai kitų žmonių gyvybei pavojingu būdu: vyras prie taksi automobilio apipylė ją benzinu ir bandė padegti žiebtuvėliu.

Tik bebaimio taksisto dėka J.Solionovui nepavyko įgyvendinti savo sumanymo. Nepabijojęs buvusio kultūristo raumenų vyras sutramdė J.Solionavą, laikiusį rankoje žiebtuvėlį.

„Dar ne tokių dalykų nutinka dirbant taksistu“, – anksčiau kalbėdamas su žiniasklaida, situacijos ir savo indėlio nesureikšmino vaikinas.

Taip pat J.Solionovas nuteistas ir už pasikėsinimą visuotinai pavojingu būdu sunaikinti svetimą turtą: už pasikėsinimą padegti taksi automobilį.

Apeliaciniame skunde nuteistasis prašė jį išteisinti, jo suėmimo laiką pripažinti neteisėtu ir už tai jam atlyginti žalą.

Nors nuteistasis neigė, kad ketino padegti buvusią sugyventinę, sėdėjusią taksi automobilyje, ir kad moteriai rašytomis žinutėmis grasino ją nužudyti, tiek pirmosios instancijos teismas, tiek ir skundą išnagrinėjęs Lietuvos apeliacinis teismas konstatavo, kad J.Solionovo kaltė padarius minėtus nusikaltimus yra įrodyta.

Apeliacinis teismas sutiko, kad apygardos teismo bendrai už tris nusikalstamas veikas nuteistajam skirta 10 metų laisvės atėmimo bausmė yra tinkamai individualizuota ir užtikrins bausmės tikslų įgyvendinimą.

„Apygardos teismas atsižvelgė į visas bausmei skirti reikšmingas aplinkybes, o būtent į tai, kad nuteistasis anksčiau teistas, jis veikė tiesiogine tyčia, piktnaudžiauja alkoholiu, baustas administracine tvarka, anksčiau buvo teistas už nusikaltimą žmogaus sveikatai ir gyvybei, naujus nusikaltimus padarė praėjus trumpam laiko tarpui po to, kai buvo paleistas iš laisvės atėmimo vietos“, – pažymėjo skundą nagrinėję Lietuvos apeliacinio teismo teisėjai.

Lietuvos apeliacinio teismo nutartis įsigalioja jos priėmimo dieną, tačiau per tris mėnesius kasacine tvarka gali būti skundžiama Lietuvos Aukščiausiajam Teismui, praneša Apeliacinis teismas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento