Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Tiriant vieną nusikaltimą, atskleistos dar trys neteisėtos veikos

Šiaulių rajono pareigūnai, narpliodami vieno nusikaltimo gijas, birželio 5 d. atliko kratą dviejose Kuršėnų gyvenamųjų namų valdose. Radiniai pareigūnus inspiravo pradėti dar tris tyrimus dėl šio miestelio gyventojų neteisėtos veikos, praneša Šiaulių rajono policija.
Rastas žymėtas dyzelinas
Rastas žymėtas dyzelinas / Šiaulių rajono policijos nuotr.

62 metų kuršėniškės M.J. gyvenamosiose patalpose buvo aptikti 87 pakeliai įvairių kontrabandinių cigarečių – 8 pakeliai „Fest“, 9 pakeliai „Minsk Kapital“ ir 70 pakelių „Minsk Kapital“ su Baltarusis Respublikos banderolėmis. Dėl akcizais apmokestinamų prekių laikymo buvo pradėta administracinės bylos teisena. Moters laukia tūkstantinė bauda ir cigarečių konfiskavimas.

`iaulių rajono policijos nuotr./Kuraėnuose rastos cigaretės
Šiaulių rajono policijos nuotr./Kuršėnuose rastos cigaretės

Apžiūrėdami dar vienų namų valdą, pareigūnai  rado apie 1,2 tonos žymėto dyzelinio kuro. Namo šeimininkas teisėtų šio dyzelininio kuro įsigijimo ir laikymo dokumentų pareigūnams nepateikė. Dalis dyzelino buvo sandėliuojama įvairaus dydžio plastikinėse talpose ūkiniame pastate. Kita dalis – keturios metalinės statinės po 200 litrų, sklidinos žymėto dyzelinio kuro, stovėjo už ūkinio pastato. Namo šeimininkai teigia, kad degalus įsigijo savo reikmėms. Dėl rasto žymėto dyzelinio kuro taip pat  pradėta administracinės bylos teisena.

Atidžiau apžiūrėję pastarojo namo gyvenamąsias patalpas, pareigūnai dar aptiko apie 15 litrų kitokių „degalų“. Jie skleidė specifinį naminės degtinės kvapą. Todėl sodybos šeimininkui dar gresia ir baudžiamoji atsakomybė dėl neteisėto namų gamybos stiprių alkoholinių gėrimų laikymo.

Skystis su alkoholio kvapu
Skystis su alkoholio kvapu

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas