Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Tragedija Kėdainių rajone: numalšinus gaisrą rasta žuvusių senjorų pora

Naujieji metai Kėdainių rajone paženklinti tragiška nelaime – pirmadienio vakarą kilus gaisrui, žuvo namuose buvusi senjorų pora. Žmonių kūnai rasti tik numalšinus ugnį, mat nediduką namą ugnis suniokojo visiškai.
Gaisre žuvo senjorų pora
Gaisre žuvo senjorų pora / Dimitrijaus Kuprijanovo/„Rinkos aikštė“ nuotr.

Pranešė kaimynai

20 val. 44 min. Bendrajame pagalbos centre gautas pranešimas, kad Krakių seniūnijos Dovydiškių kaime dega namas. Apie gaisrą pranešė kaimynai. Jie nurodė, jog name gali būti žmonių, o stogas jau dega atvira ugnimi.

Į įvykio vietą iškart išsiųstos sustiprintos dviejų rajonų priešgaisrinės gelbėjimo pajėgos: Kėdainių priešgaisrinė gelbėjimo tarnyba, Krakių ir Dotnuvos ugniagesių komandos, Radviliškio priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos Baisogalos ir Grinkiškio ugniagesių komandos, Greitosios medicinos pagalbos tarnybos medikų brigada.

Rado negyvus

Atvykus pirmosioms gelbėtojų pajėgoms, plytų mūro namas degė atvira ugnimi. Netrukus į vidų sukrito gegnių ir šiferio konstrukcijos, dužo langai.

Liepsnos buvo apėmusios visą namo vidų, per visus langus veržėsi liepsnos ir gausūs dūmai. Ugniagesiai su ugnimi kovojo apie porą valandų.

Gelbėtojams malšinti gaisrą trukdė stingdantis šaltis. Jiems teko pildyti autocisternas vandeniu. Numalšinę ugnį po 23 valandos gelbėtojai galiausiai patekto į namo vidų. Ten jie rado iš pradžių vieno, o po kelių minučių – ir antro žmogaus kūną. Į įvykio vietą iškviesta policija.

Atvykę pareigūnai pradėjo ikiteisminį tyrimą žmonių mirčių priežastims nustatyti.

Kaimynai sukrėsti

Gaisro gesinimą stebėjo ir būrys kaimynų. Jie pareigūnams nurodė, jog name gyveno septyniasdešimtmečių senjorų pora. Vyras buvo pora metų vyresnis už moterį. Senjoras sunkiai vaikščiojo, buvo beveik aklas. Moteris taip pat skundėsi prasta sveikata.

Seną, sukrypusią trobelę žmonės šildėsi krosnimi – ar dėl jos, ar dėl kitos priežasties kilo gaisras, aiškinasi ugniagesių gelbėtojų tyrėjai.

Senjorų pora turi dukrą, kuri gyvena gretimame rajone, tačiau organizuojant senjorų poros laidotuves, greičiausiai teks prisidėti ir Krakių seniūnijai.

Kūnai rasti sudegę

Policija praneša, kad atvykus ugniagesiams, pastatas degė atvira liepsna, stogas buvo sukritęs.

23.13 val. rastas vienas žuvusio asmens kūnas, 23.20 val. rastas antras žuvęs asmuo. Manoma, kad rasti sudegę galimai namo šeimininkų kūnai. Gaisras kilo 69 metų moters ir 72 metų vyro name.

Sudegė visas vieno aukšto rąstinis ir apmūrytas pastatas, jame buvę baldai ir namų apyvokos daiktai.

Įtariama, kad gaisras kilo dėl netvarkingos krosnies.

Pradėtas ikiteisminis tyrimas mirties priežasčiai nustatyti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas