Geras turinys neatostogauja. Prenumerata vos nuo 0,50 Eur/mėn!
Išbandyti
2023 07 04

Baisaus gaisro Šiaulių daugiaaukštyje buvo galima tikėtis: kaimynai prabilo apie landyne paverstą butą

Pirmadienį Lietuvą sukrėtė žinia apie gaisrą Šiauliuose, 37-uoju numeriu pažymėtame Aido gatvės daugiabutyje. Per gaisrą žuvo du vyrai, o lipusi per balkoną ir šitaip išsigelbėti nuo liepsnų bandžiusi aštuoniolikmetė mergina neišsilaikė, krito iš devintojo aukšto ir nuo patirtų traumų ligoninėje mirė. Patys daugiabučio gyventojai atviri – to buvo galima tikėtis, kadangi butas buvo tapęs taurelę išlenkti mėgstančių asocialių asmenų susibūrimo vieta. Tiesa, kas ten vyko nelaimės dieną – kol kas neaišku.
Dvylikaukštis Šiauliuose po tragiško gaisro
Dvylikaukštis Šiauliuose po tragiško gaisro / Tomo Markelevičiaus / 15min nuotr.

Nebeturi vandens ir elektros

Dvylikos aukštų namo gyventojai antradienį pasitiko be elektros ir vandens, kadangi per gaisrą sudegė elektros instaliacija, išsilydė plastikiniai vandens vamzdžiai. Ant laiptinės durų namo pirmininko pakabintame skelbime nurodyta, kad kol kas neaišku, kada šie patogumai bus atstatyti.

Tomo Markelevičiaus / 15min nuotr./Dvylikaukštis Šiauliuose po tragiško gaisro
Tomo Markelevičiaus / 15min nuotr./Dvylikaukštis Šiauliuose po tragiško gaisro

Gyventojai vandenį perka arba namo nešasi iš kieme pastatytos geriamojo vandens cisternos, kurią, namo pirmininko teigimu, čia atvežė ugniagesiai.

Namo pirmininkas telefonu teigė, kad elektrą būtų galima atstatyti ir anksčiau, tačiau susidūrus su formalumais gali tekti apsišarvuoti kantrybe.

Tomo Markelevičiaus / 15min nuotr./Dvylikaukštis Šiauliuose po tragiško gaisro
Tomo Markelevičiaus / 15min nuotr./Dvylikaukštis Šiauliuose po tragiško gaisro

„Įsivaizduokite, atvykę ESO specialistai išjungė įtampą į namą iš lauke stovinčios elektros skydinės. Kadangi mes turime elektriką, prašėme grąžinti įtampą iki namo, nes norime pradėti tikrinti elektros instaliaciją, pradėti daryti remonto darbus. Tai jie mums pasiūlė parašyti prašymą, kurį jie per penkias darbo dienas išnagrinės ir tuomet gal atstatys įtampą, atkeliaujančią iki namo. Mes per tas penkias dienas visą elektros instaliaciją spėtume pakeisti“, – teigė daugiabučio pirmininkas.

Tai jie mums pasiūlė parašyti prašymą, kurį jie per penkias darbo dienas išnagrinės ir tuomet gal atstatys įtampą, atkeliaujančią iki namo.

Apie tai, kad gaisras iš buto išsiplėtė į laiptinę suprasti galima ne tik matant išorėje aprūkusias daugiabučio sienas abiejose namo pusėse. Patekus į laiptinę ir pakilus į devintąjį aukštą aplink buvo matyti vien tik degėsiai – sudegė medinės, o nuo karščio dužo stiklinės pertvaros.

Prabilo apie taurelės mėgėjus

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanūs transporto infrastruktūros sprendimai – naujasis pažangos etapas pasitelkiant 5G
Reklama
Liepos 3 d. šeimos su vaikais PLC „Mega“ pramogaus nemokamai
Reklama
Naujos programėlės „Joiner App“ vartotojai atskleidė, kaip pasikeitė jų gyvenimai
Užsisakykite
15min naujienlaiškius