Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Tragiško ralio Utenoje organizatoriai: „Nelaimės aplinkybės yra netipinės dėl galimos ekipažo klaidos“

Šeštadienį turėjęs baigtis finalinis Lietuvos automobilių ralio čempionato etapas „Samsonas Rally Utena“ baigėsi diena anksčiau. Penktadienio vakarą, miesto greičio ruože į žiūrovų minią rėžėsi ekipažas iš Latvijos su „Ford Focus“ automobiliu. Įvykio metu žuvo vienas, o buvo sužeista 14 žmonių. Vienas iš sužeitųjų – nepilnametis. Varžybos buvo nutrauktos, o policija dėl įvykio pradėjo ikiteisminį tyrimą.

Plačiau apie tragišką nelaimę ralio varžuybose Utenoje skaitykite čia.

Šeštadienį ryte policija pateikė išsamesnius duomenis apie žuvusį bei sužeistuosius. Paaiškėjo, kad žuvo 2002 metais gimęs vaikinas, o sužeistųjų amžius siekia nuo 16 iki 69 metų.

Pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl neatsargaus gyvybės atėmimo. Už tai numatyta vienintelė bausmė – laisvės atėmimas iki aštuonerių metų.

Kitą dieną po nelaimės, šeštadienį savo oficialią poziciją su išsamesniais komentarais išsakė ir organizatoriai. Jų teigimu, „Samsonas Rally Utena“ varžybose buvo imtasi visų aukščiausio lygio saugumo priemonių. Anot organizatorių, tragediją galėjo lemti paties latvių ekipažo klaida.

Nuolatos vykdoma komunikacija apie saugų varžybų stebėjimą

„Paskutinis Lietuvos automobilių ralio čempionato etapas Utenoje, nepaisant visų aukščiausio lygio saugumo priemonių, deja, pasibaigė tragiška avarija, kurioje žuvo žmogus bei buvo sužeisti kiti asmenys. Lietuvoje vykstančios ralio varžybos yra vykdomos tik patvirtinus itin detalų saugumo planą, o sportiniuose automobiliuose sumontuotos GPS sekimo sistemos yra sujungtos į bendrą saugumo sistemą, kurios pagalba galima itin greitai reaguoti į įvykius. Be visa to, saugumą užtikrina gausios ir profesionalios saugumo pajėgos, nuolatos vykdoma komunikacija apie saugų varžybų stebėjimą.

Penktadienio vakarą nutikusios tragiškos nelaimės aplinkybės yra netipinės dėl galimos ekipažo klaidos, kai sportinis automobilis vietoje to, kad gerokai sulėtėtų ir įveiktų posūkį, nuvažiavo tiesiai ir nuo kelio nulėkė žymiai toliau negu buvo galima numatyti.

Avarijos metu žuvo vienas asmuo, o sužeistųjų asmenų skaičius tikslinamas. Nukentėjusiems operatyviai buvo suteikta greitoji medicininė pagalba, o sporto komisarų kolegijos sprendimu ralio varžybos buvo sustabdytos. Lietuvos automobilių sporto federacija stengiasi surinkti kiek įmanoma daugiau informacijos apie visas įvykio detales, kurios padėtų pradėtame incidento tyrime.

Mūsų mintys ir užuojauta yra su nukentėjusiųjų šeimomis ir artimaisiais šiuo sunkiu metu. Prašome rimties, susitelkimo bei visokeriopos tarpusavio pagalbos nukentėjusiems. Kai tik turėsime daugiau informacijos apie įvykio detales, pasidalinsime ja su visuomene“, – teigė šių varžybų organizatoriai.

VIDEO: Avarijos momentas „Samsonas Rally Utena“ varžybose

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas