Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2012 08 15 /17:39

Trečiadienio avarija Vilniaus rajone: sužaloti du mažamečiai ir moteris

Didžiosios Riešės gyvenvietėje Žolinės pavakarę susidūrė du automobiliai, nukentėjo mažiausiai trys žmonės.
Įvykio vietoje
Įvykio vietoje / Andriaus Vaitkevičiaus / 15min nuotr.

Eismo nelaimė Didžiojoje Riešėje (Vilniaus r.) įvyko trečiadienį apie 16.30 val.

Susidūrė lengvieji automobiliai „Renault Megane“ ir „Toyota Previa“.

Per avariją „Renault“ apvirto.

Pirminiais duomenimis, sužalota jauna moteris ir du vaikai. Panašu, kad vienas mažamečių patyrė rimtų traumų. Avarijos vietoje dar yra mergina, tačiau ji, regis, nesusižalojusi.

Iš pradžių į nelaimės vietą atskubėjo viena greitoji. Netrukus atlėkė ir antrasis ekipažas. Abu vaikai ir moteris buvo sutvarstyti ir skubiai išvežti į ligoninę.

Po kelių minučių į Didžiąją Riešę atvyko ir ugniagesių ekipažas. Gelbėtojai atjungė transporto priemonių akumuliatorius, atvertė apvirtusį „Renault“.

15min.lt reporteris Andrius Vaitkevičius iš avarijos vietos papasakojo, koks aiškėja įvykio scenarijus.

„Renault“ automobiliu važiavo motina su dviem 4 ir 8 metų vaikais, mašinoje dar buvo 15 metų mergina. Ši transporto priemonė judėjo Molėtų gatve, t.y. šalutiniu keliu. Sankryžoje  su pagrindiniu keliu įrengtas „Stop“ ženklas.

Ar vairuotoja prie jo nesustojo, ar kaip tik stabtelėjo, ir dėl to vangiai įvažiavo į gatvių susikirtimą, aiškinasi Vilniaus rajono kelių policijos pareigūnai. Aišku tai, kad kaip tik tuo metu atvažiavo „Toyota“ vienatūris, vairuojamas vidutinio amžiaus vyro. Vairuotojas sustoti nebespėjo ir priekiu rėžėsi į moters automobilio šoną. Visa jėga teko būtent į kairę, vairuotojos pusę.

Smūgio būta gana stipraus. Abi mašinos nulėkė nuo važiuojamosios dalies, o „Renault“ dar ir apvirto.

Pareigūnai įvykio vietoje jau patikrino „Toyota“ vairuotoją. Nustatyta, kad vyras blaivus.

Anot liudininkų, nukentėjusiuosius iš apvirtusios mašinos ištraukė būtent „Toyota“ vairuotojas. Pirmiausia jis padėjo išsiropšti moteriai, o paskui ir vaikams. Beje, vienas liudininkų minėjo, kad pro „Stop“ ženklą moteris su vaikais iš šalutinio kelio važiavo nestabtelėjusi.

Papildyta: Vilniaus apskrities VPK įvykių suvestinėje užfiksuota, kad 2012-08-15 apie 16.32 val., Vilniaus rajone, Didžiosios Riešės kaime, Molėtų ir Mokyklos gatvių sankryžoje O. (gimusi 1976 m.) vairuodama automobilį „Renault Megane Scenic“ nelygiareikšmių gatvių sankryžoje nedavė kelio pagrindiniu keliu važiavusiam „Toyota Previa“, kurį vairavo E.L. (gimęs 1980 m.), ir su ja susidūrė.

Eismo įvykio metu nukentėjo „Renault“ vairuotoja, kuri dėl dubens kaulų lūžimų pristatyta ir paguldyta į Vilniaus universitetinės GMP ligoninės traumatologijos skyrių;

„Renault“ keleivės I. (gimusi 2008 m.), kuri dėl daugybinių veido žaizdų pristatyta ir paguldyta į Santariškių vaikų ligoninės 1-ąjį reanimacijos skyrių;

V. (gimusi 2004 m.) dėl smegenų sutrenkimo, galvos žaizdos pristatyta ir paguldyta į Santariškių vaikų ligoninės traumatologijos skyrių.

Eismo nelaimės aplinkybių tyrimas tęsiamas.

VIDEO: Avarija Didžiojoje Riešėje: nukentėjo moteris ir du vaikai

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas