Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Alkoholiu aplaistyta tragedija: seserį nužudęs brolis girtuokliavo vienas dvi dienas

Sunkiai suvokiamas vaizdas, kurį pamatė iš Italijos grįžę motinos vaikai. Jų mama gulėjo be gyvybės ženklų su pjūvio žyme kakle, o nužudytosios brolis dvynys – vaikų dėdė – kitame kambaryje kabėjo kilpavirvėje. Aplinkinių gyventojų liudijimai byloja, kad moteris su broliu pastaruoju metu kartu dažnai pasivaišindavo alkoholiu.
Namas, kuriame gyveno mirę brolis ir sesuo
Namas, kuriame gyveno mirę brolis ir sesuo / Alvydo Januševičiaus nuotr.
Temos: 2 Nužudymas Dvynukai

Rugpjūčio 16 dieną, apie 3 val. 10 min. Šiauliuose, S.Dariaus ir S.Girėno g., bute, savo namuose, rastas 62-ejų metų moters lavonas pjautine žaizda kakle. Tame pačiame bute, virtuvėje, rastas pasikorusio vyro – nužudytosios brolio dvynio – lavonas be išorinių smurto požymių.

Šiaulių policija ir prokuratūra patvirtino, jog pagrindinė šios istorijos versija – žmogžudystė. Įtariama, kad brolis dvynys nužudė seserį ir po to pasikorė.

Daugiau detalių teisėsauga nepranešė. Prokuratūros atstovė informavo, kad abu šios tragedijos dalyviai anksčiau jokiais būdais nebuvo pakliuvę į teisėsaugos akiratį.

Šiuo metu taip pat tiriama versija, kad abu žmonės buvo nužudyti trečio asmens, tačiau tai mažiau tikėtina.

Namo laiptinės gyventojai pastebėjo, kad savaitgalį ir per Žolinę bute buvo ramu. Aštuoniasdešimtmetį atšventusi kaimynė moteris teigė su kita kaimyne jau aptarusi įtartiną tylą pas kitą laiptinės kaimynę. Vėliau paaiškėjo, kad tyla dvelkia mirtimi.

Kaimynės sako su žuvusiąja mažai bendravusios. Viskas per tą gėrimą. Velionė buvo tvarkinga ir savo potraukio alkoholiui beveik neišduodavo, tačiau dėl to turėjo rimtų problemų.

Laiptinėje iškabintas skolininkų sąrašas skelbia, kad moteris bendrijai buvo įsiskolinusi beveik 270 eurų. Nuo vasario žadėjo padengti bent dalį, tačiau nesumokėjo nė euro.

Tikėtina, kad vyras, nužudęs seserį, dar dieną ar dvi skandino savo mintis alkoholyje, kol ryžosi viską užbaigti savižudybe.

Name įrengtos parduotuvės lankytojai teigia, kad dar šeštadienį brolis ir sesuo gerokai „įšilę“ vaikščiojo pirkti alkoholio.

Vėliau į parduotuvę atėjo vienas vyras. Nusipirko degtinės ir vėl dingo bute.

Kaip tik šiomis dienomis pensininkams yra nešiojamos pensijos – brolis ir sesuo galėjo turėti pinigų.

Vaikai su nužudyta moterimi buvo susisiekę penktadienį. Vėliau ji neatsiliepė. Tikėtina, kad vyras, nužudęs seserį, dar dieną ar dvi skandino savo mintis alkoholyje, kol ryžosi viską užbaigti savižudybe.

Kaimynai ir patys nužudytosios moters artimieji nežino, kur gyvendavo nužudymu įtariamas brolis. Kalbama, kad jis šiltuoju sezonu laikydavosi pas ūkininkus, kur darbavosi už uždarbį ir maistą.

Pirminiais duomenimis, įsilaužimo į butą pėdsakų nerasta. Dėl nužudymo pradėtas ikiteisminis tyrimas. Įvykio aplinkybes aiškinasi Šiaulių apskrities policijos Sunkių nusikaltimų tyrimo valdybos pareigūnai ir Šiaulių apygardos prokuratūra.

PAGALBA TELEFONU
Psichologinės pagalbos tarnyba Telefono numeris Darbo laikas
Vilties linija
Pagalbą teikia: savanoriai ir psichikos sveikatos specialistai
116 123
visą parą
Jaunimo linija
Emocinę paramą teikia: savanoriai
8 800 28888
visą parą
Vaikų linija
Emocinę paramą teikia: savanoriai
116 111
kasdien (11:00–21:00)
Pagalbos moterims linija
Pagalbą teikia: savanoriai ir psichikos sveikatos profesionalai
8 800 66366

(visą parą)

Linija doverija (rusų kalba paaugliams ir jaunimui)
Emocinę paramą teikia: savanoriai moksleiviai
8 800 77277
II–VI (16.00–20.00)
Krizių įveikimo centras Jeigu ieškote skubios psichologinės pagalbos, kviečiame kreiptis į specialistą jo budėjimo laiku. Konsultacijos teikiamos per Skype arba atvykus į Krizių įveikimo centrą (Giedraičių g. 60A, Vilnius, www.krizesiveikimas.lt).
*Pirminė konsultacija nemokama, be išankstinės registracijos, amžiaus apribojimų nėra.
8 640 51555

I–V (16.00–20.00)

VI (12.00–16.00)

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas
Šiame straipsnyje pateikiama informacija skirta asmenims nuo 18 metų, kurie pagal galiojančius LR įstatymus turi teisę naudotis tokio pobūdžio informacija. Jei jums nėra 18 metų, prašome spausti NE ir neatidaryti šio straipsnio. Jei jums jau yra 18 metų, spauskite TAIP tuo pačiu patvirtindami, kad vaizdinė ir grafinė informacija bus skirta tik jūsų asmeniniam naudojimui ir saugoma nuo nepilnamečių.
Taip
Ne