Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Triušiuką nukankinusios merginos nustebino atgaila: jei ne jų prisipažinimas – net nebūtų teismo

Didelį atgarsį visuomenėje sukėlusi nukankinto triušiuko istorija teisme užbaigta pagreitinto proceso būdu. Abi merginos – 21-erių Urtė Z. ir 20-metė Edita B., nuteistos pakankamai švelniai. Pareigūnai pripažįsta: jei ne švenčioniškių nuoširdumas ir geranoriškas bendradarbiavimas su tyrėjais – byla vargu ar apskritai būtų pasiekusi teismą.
Feisbuke paviešintos nukankinto triušio nuotraukos
Feisbuke paviešintos nukankinto triušio nuotraukos / Globos namų „Klajūnas“ nuotr.

„Jei nebūtų tokios jų pozicijos – mes net negalėtume suformuluoti joms įtarimų“, – 15min atvirai pripažino Vilniaus apygardos prokuratūros Vilniaus apylinkės prokuratūros 2-ojo skyriaus prokurorė Jekaterina Abbakumova.

Šiuo metu dar neįsiteisėjusiu nuosprendžiu užbaigtą, bet tikriausiai jau į archyvą padėtą bylą kuruojanti pareigūnė pabrėžė, kad pačių merginų parašytas vadinamasis nuoširdus prisipažinimas tapo bene esminiu šios bylos dokumentu.

Kaip skelbta anksčiau, socialiniame tinkle „Facebook“ kilo skandalas, kuomet buvo paviešintos iš pradžių globoti paimto, o po to galimai nukankinto triušiuko nuotraukos.

Vadinamasis merginų nuoširdus prisipažinimas tapo bene esminiu šios bylos dokumentu.

Baisius vaizdus iš dviejų merginų feisbuko profilių, kuriuose užfiksuotas negyvai nukankintas triušis, feisbuke paviešino gyvūnų globos namai „Klajūnas“.

Netrukus tyrimo ėmėsi Vilniaus apskrities policija ir abi įtariamosios, gyvenusios Švenčionių krašte, o pastaruoju metu įsikūrusios sostinėje, buvo sulaikytos.

Prokurorė J.Abbakumova 15min teigė, kad ši byla Vilniaus miesto apylinkės teismui buvo perduota ir išnagrinėta pagreitinto proceso tvarka. „Viena iš būtinų sąlygų – nuo ikiteisminio tyrimo pradžios nebuvo praėję daugiau nei 14 dienų. Bendrai paėmus, čia nebuvo labai sudėtinga byla. Atsižvelgta į tai, kad merginos neteistos, pačios nurodė aplinkybes, kurios neprieštaravo kitiems bylos duomenims. Be to, jos pripažino kaltę ir gailėjosi“, – apie spartaus teismo prielaidas aiškino prokurorė.

Teismo posėdžio metu ji nesiūlė kaltinamosioms laisvės atėmimo bausmių, o ragino paskirti merginoms viešųjų darbų.

Bylą nagrinėjęs teisėjas Valdas Bugelevičius tam pritarė: abiem nuteistosioms nurodė tris mėnesius po 20 valandų nemokamai padirbėti visuomenės labui. Bausmės įvykdymui yra numatytas iš 4 mėnesių terminas, tačiau paskutiniajam liks tik 6 valandos – darbai sutrumpinti dėl laiko, praleisto už grotų.

Formaliai nuosprendis dar gali būti skundžiamas, tačiau merginos, kurioms pagal Baudžiamąjį kodeksą teoriškai grėsė net laisvės atėmimas iki 12 mėnesių, vargu ar liko juo nepatenkintos.

Jokio kito gyvūno, pareigūnų duomenimis, merginos nekankino.

„Nuosprendis pagrįstas ir teisėtas. Aš nematau pagrindo jo skųsti“, – 15min pirmadienį sakė prokuratūros atstovė.

Beje, po skandalo feisbuke dėl nukankinto triušio buvo kilęs nerimas ir dėl kačiuko. Nes viena iš žvėrišku elgesiu įtariamų merginų esą viešai pagrasino susidoroti ir su auginamu kačiuku.

„Mes šioje byloje neturėjome duomenų, kad kažkoks kitas gyvūnėlis būtų nukentėjęs. Pareigūnai viską apžiūrėjo, nebuvo rasta jokių įkalčių, kad jos dar kažką augino“, – teigė prokurorė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas