Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Tuščia vilkiko puspriekabė nesuklaidino muitininkų: kontrabanda buvo už sienelės

Vilniaus teritorinės muitinės pareigūnai sekmadienį Tverečiaus kelio poste sulaikė 87 tūkst. eurų vertės baltarusiškų cigarečių kontrabandą. Nors vairuotojas nurodė važiuojantis nieko nevežantis, o ir puspriekabė iš pirmo žvilgsnio atrodė tuščia, tačiau tai Lietuvos muitininkų nesuklaidino – neteisėtas krovinys buvo rastas už sienelės įrengtoje slėptuvėje.
Tverečiaus pasienio poste sulaikyta cigarečių kontrabanda
Tverečiaus pasienio poste sulaikyta cigarečių kontrabanda / Muitinės kriminalinės tarnybos nuotr.

Naktį iš šeštadienio į sekmadienį, apie 1 val. ryto, į Tverečiaus kelio postą krovininiu vilkiku „Renault“ atvažiavęs Baltarusijos pilietis muitinės pareigūnams deklaravo į Lietuvą važiuojantis tuščiomis, paimti krovinio.

Tačiau mašinos pažiūros metu, panaudojus lazerinį atstumo matuoklį, buvo nustatyta, kad puspriekabė viduje gerokai trumpesnė, nei išorėje. Įtarimai sustiprėjo, kai pragręžus puspriekabės priekyje esančią sienelę, ant grąžto pastebėta tabako pėdsakų.

Galiausiai paaiškėjo, kad puspriekabės priekyje, atskyrus jos dalį imitacine sienele, įrengta slėptuvė, kurioje rasta apie 25 tūkst. pakelių cigarečių. Jų vertė su privalomais sumokėti mokesčiais – 87 500 eurų.

Kontrabandą vežęs vilkikas, jo vairuotojas ir nelegalus krovinys sulaikyti. Muitinės kriminalinės tarnybos (MKT) Vilniaus skyriuje pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl cigarečių kontrabandos, kuriam vadovauja Vilniaus apygardos prokurorai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas