Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

„TV Pagalbos“ žurnalistės žudikas N.Kalaušis praleis 20 metų už grotų

Penktadienį Lietuvos apeliacinis teismas neviešame teismo posėdyje išnagrinėjo baudžiamąją bylą pagal nukentėjusiosios L.S. ir nuteistojo Nerijaus Kalaušio apeliacinius skundus, praneša Lietuvos apeliacinis teismas.
Nerijus Kalaušis
Nerijus Kalaušis / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.
Temos: 2 Pagalba Nužudymas

Nerijus Kalaušis Kauno apygardos teismo nuteistas 20 metų laisvės atėmimo bausme už tyčinį dviejų žmonių nužudymą: 2014 m. gruodžio pabaigoje Kauno rajone esančio namo kambaryje tyčia peiliu sudavė ne mažiau kaip po keturis smūgius Giedriui Pavasariui ir, kaip konstatavo pirmosios instancijos teismas, bejėgiškos būklės buvusiai Viltei Butkienei.

Nukentėjusioji L.S. Lietuvos apeliacinio teismo prašė N.Kalaušiui bausmę padidinti, o nuteistasis – sušvelninti. Taip pat nuteistasis apeliaciniame skunde teigė, kad įvykio metu V.Butkienė nebuvo bejėgiškos būklės ir prašė šį nužudymą kvalifikuojantį požymį panaikinti.

Apeliacinis teismas pripažino, kad nukentėjusioji V.Butkienė įvykio metu buvo apsvaigusi, bet nebuvo bejėgiškos būsenos. Tokią išvadą apeliacinės instancijos teismo teisėjų kolegija padarė įvertinusi bylos aplinkybes ir ekspertų paaiškinimus teisme. Tuo pačiu teisėjų kolegija nurodė, kad „nagrinėjamu atveju ši aplinkybė neturi įtakos bausmės dydžiui“.

Apeliacinės instancijos teismo teisėjų kolegija nors ir pašalino vieną nuteistojo veiką kvalifikuojantį požymį, tačiau konstatavo, kad Kauno apygardos teismas tinkamai išnagrinėjo visas bylos aplinkybes ir pagrįstai priėmė apkaltinamąjį nuosprendį.

Nuteistajam N.Kalaušiui už jo padarytą kvalifikuotą nužudymą apeliacinės instancijos teismas paskyrė tokio paties dydžio bausmę kaip ir Kauno apygardos teismas. Baudžiamasis įstatymas už kvalifikuotą nužudymą numato laisvės atėmimo bausmę nuo 8 iki 20 metų arba laisvės atėmimą iki gyvos galvos. Nuteistajam paskirta maksimali terminuota 20 metų laisvės atėmimo bausmė: 5 (penkerius) metus bausmę atliekant kalėjime, o likusius – pataisos namuose.

Lietuvos apeliacinis teismas paliko galioti priteistą neturtinės ir turtinės žalos dydį: N.Kalaušis turės atlyginti nukentėjusiesiems 165 tūkstančius eurų neturtinės žalos ir daugiau kaip 4 tūkstančius eurų turtinės (4037,80 eurų) žalos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas