Su 15 diena! Metinė prenumerata vos 7,99 Eur+DOVANA
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Tvirkintų berniukų advokatai dėl vis sergančio kaltinamojo V.Usovo: „Jis tyčiojasi!“

Ketvirtadienį Klaipėdos apylinkės teismo Klaipėdos rajono rūmuose turėjo būti nagrinėjama pedofilija kaltinamo Viktoro Usovo byla. Tačiau paskutinę minutę, kai susirinko ir advokatai, ir prokurorė, paaiškėjo, kad kaltinamasis vėl serga. Įtariama, kad ligą jis simuliuoja, todėl prašoma paskirti ekspertizę.
Viktoras Usovas
Viktoras Usovas iki 2017-ųjų buvo žinomas kaip aktyvus klaipėdietis, renginių vedėjas, dar ir labdaringa veikla užsiėmęs. / Neptūno klubo feisbuko nuotr.

Ketvirtadienį teismo posėdis turėjo prasidėti 13 val. Tačiau likus vos pusvalandžiui iki jo, V.Usovas sekretorę įspėjo esą negaluoja, o gydytoja priims tik 15 val. Tik po vizito žadėjo turėti pagrindimą nedalyvauti posėdyje.

Aurelijos Jašinskienės/15min.lt nuotr./Klaipėdos apylinkės teismo Klaipėdos rajono rūmai
Aurelijos Jašinskienės/15min.lt nuotr./Klaipėdos apylinkės teismo Klaipėdos rajono rūmai

Tuo metu niekas nespėjo informuoti nei advokatų, nei prokurorės.
Kiek pavėlavęs į posėdį atvyko ir V.Usovo advokatas Edvardas Staponkus. Kolegos jį užpuolė su klausimais, kur jo ginamasis ir ar čia nėra jo strategija tempti laiką. E.Staponkus patikino, kad jo klientas nepasisakė apie ligą, nežinojęs apie negalavimą, todėl ir pats iš Klaipėdos į Gargždus atvykęs.

„Tai gal mes turėtume planuoti posėdžius atsižvelgdami į V.Usovo sveikatos būseną?“ – retoriškai klausė advokatai. Garsiai jie pasvarstė, kad toks elgesys galėtų būti sąmoningas bylos vilkinimas ir siekiama sulaukti senaties.

15min žiniomis, V.Usovas teisme Gargžduose vis pasirodo. Čia yra saugomi jo asmens dokumentai, vis atvyksta, kai prireikia dokumentų. Neseniai jis liudijo ir teisme Klaipėdoje, su krepšinio klubo „Neptūnas“ susijusioje byloje. Šiame klube vadybininku kurį laiką dirbo ir V.Usovas.

Kreipsis į medikus

Bylą nagrinėjantis teisėjas, įvertinęs, kad šiais metais gausybę kartų posėdžiai neįvykdavo būtent dėl teisiamojo ligos, nusprendė kreiptis į visas gydymo įstaigas, iš kurių V.Usovas pristatydavo pažymas. Bus atliekama ekspertizė, kuri ir parodys, ar jaunas vyras iš tiesų taip dažnai serga, kad negali atvykti į teismą.

Aurelijos Jašinskienės/15min.lt nuotr./Į posėdį atvyko tik teisininkai, pats kaltinamasis vengia teismo.
Aurelijos Jašinskienės/15min.lt nuotr./Į posėdį atvyko tik teisininkai, pats kaltinamasis vengia teismo.

Kaip teigė vieno nukentėjusio berniuko interesus ginanti Galina Korabliova teigė, kad bylos nagrinėjimas jau eina į pabaigą, tačiau būtent dažnos ligos trukdo užbaigti procesą.

„Šiandien mes laukiame, kad jis duotų parodymus. Jo teisė duoti parodymus ar atsisakyti. Prieš pradedant nagrinėti bylą teisme, jis sakė, kad duos teismui parodymus, kai išklausys visus liudytojus. Liudytojus išklausėme, vaizdo įrašus peržiūrėjome“, – 15min kalbėjo prokurorė Edita Adomaitė.

Kaip pasakojo teisininkai, berniukų liudijimus V.Usovas išklausė ramiai.
Po V.Usovo parodymų byloje lauktų baigiamosios visų šalių kalbos ir nuosprendis.

Aukas papirkinėdavo ir cigaretėmis

V.Usovas teisėsaugos akiratyje yra nuo 2018-ųjų.

Klaipėdoje gana gerai žinomas vyras, renginių vedėjas, deklaravęs ir nuoširdų rūpestį „likimo skriaudžiamais vaikais“, buvo sulaikytas per specialią operaciją.

Įtariama, kad nuo maždaug 2013-ųjų V.Usovas išnaudodavo berniukus seksualinei aistrai tenkinti. Jo aukomis tapo ir nemažai vaikų iš pažeidžiamos aplinkos, globos namų, socialinės rizikos šeimų. Nustatyta, kad berniukus jis „papirkdavo“ pasiūlydamas jiems alkoholio, cigarečių, pinigų.

VIDEO: Pedofilija kaltinamas Viktoras Usovas teisme neigė kaltę

Veikė V.Usovas apdairiai: jis keitė automobilius, juos nuomodavosi. Sukurdavo vis kitokį savo įvaizdį. Apsimesdavo esąs turtingu verslininku, mediku ar dar kokios profesijos atstovu.

Kiek vaikų galėjo tapti V.Usovo aukomis – nėra aišku iki galo. Ne visi norėjo bendradarbiauti su teisėsauga. Motyvavo tuo, kad nenori to prisiminti, kad jiems nejauku.

Pats V.Usovas žurnalistams viename teismo posėdyje teigė, kad ši byla neturi pagrindo ir „tiesa paaiškės“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Ekspertai įvertino: ko reikia, kad Lietuvos verslai klestėtų?
Reklama
Sporto veiklų įvairove ir dalyvių gausa Telšiuose pažymėta Sporto diena
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant