Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Ugniagesių savaitgalis: nuo grikių džiovyklos gaisro iki daugiabučio evakuacijos

Per praėjusias 3 paras šalies ugniagesiai gelbėtojai vyko gesinti 66 gaisrų ir atliko 83 gelbėjimo darbus, pirmadienį skelbia Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas (PAGD) prie Vidaus reikalų ministerijos.
Įvykio vietoje
Įvykio vietoje / PAGD nuotr.

Gaisrų metu vienas žmogus žuvo, vienas buvo traumuotas. Sekmadienį, 4.18 val. ryto, buvo gautas pranešimas apie gaisrą gyvenamajame name Rokiškio rajone, Kamajų seniūnijoje, Kuokšių kaime. Atvykus ugniagesiams, namas degė atvira liepsna, o jo stogas buvo jau sukritęs. Sudegusio namo viduje rastas vyro kūnas.

Penktadienį, 14.27 val., Panevėžyje, Statybininkų gatvėje, liepsnojo butas daugiabutyje. Ugniagesiai iš jo išnešė smalkėmis apsinuodijusį žmogų. Jis buvo perduotas greitosios pagalbos medikams ir išvežtas į ligoninę. Gaisro metu apdegė virtuvėje buvę baldai, išsilydė dujų skaitliukas. Autonominio dūmų detektoriaus bute nebuvo.

Iš daugiabučio sostinės Šiaurės miestelyje ugniagesiai evakavo 15 žmonių.

Šeštadienį, 18.20 val., Raseiniuose, Prūdo gatvėje, iš medinio gyvenamojo namo pastogės veržėsi dūmai. Iš namo ugniagesiai išvedė gyventoją, kurį apžiūrėjo medikai. Vyras nenukentėjo. Gaisro metu buvo nuardyta dalis sienos ir stogo dangos. Dūmų detektoriaus name nebuvo.

19.22 val. Vilniaus ugniagesiai skubėjo į K.Ladygos gatvėje (Žirmūnų sen.) esantį daugiabutį, kurio laiptinėje tvyrojo daug dūmų. Viename iš butų virtuvėje degė orkaitė, apsilydė gartraukis ir duonkepė. Iš 6-9 aukštų butų ugniagesiai evakavo 15 žmonių. Autonominio dūmų detektoriaus bute, kuriame kilo gaisras, nebuvo.

Apie 14 val. Švenčionių rajone, Kaltanėnų seniūnijoje, Borovkos viensėdyje, atvira liepsna degė medinis ūkinis pastatas ir mūrinis garažas. Gaisro metu sudegė ūkinis pastatas, išdegė garažas, sudegė jo viduje buvęs automobilis „Volkswagen Passat“ ir šalia pastato stovėjęs keturratis, apdegė ir buvo išardyta 30 kv. m už 2 m esančio kito medinio ūkinio pastato stogo. Iš sudegusio ūkinio pastato ugniagesiai išnešė 2 dujų, iš garažo – 2 angliarūgštės balionus.

Sekmadienį vakare Kupiškio rajone, Rėkučių kaime, mobiliojoje džiovyklėje, prikabintoje prie traktoriaus, atvira liepsna degė grikiai. Ugniagesiai juos gesino ir perpylinėjo į sunkvežimį. Gaisro metu sudegė ir vandeniu buvo supilta apie 5 t grikių. Ugniagesiai nuo liepsnų išsaugojo traktorių.

Pirmadienį po vidurnakčio didelis gaisras kilo Varėnos rajone, Matuizų kaime. Čia degė gyvenamasis namas ir svirnas. Atvykus ugniagesiams, liepsnojo svirno stogas, netrukus ugnis apėmė ir šalia stovintį namą. Iš namo ugniagesiai išvedė jo savininkę. Gaisro metu apdegė dalis namo sienos, buvo nuardyta 6 kv. m stogo, apdegė medinės stogo konstrukcijos.

Šeštadienį, 5.54 val., iš Kauno greitosios medicinos pagalbos dispečerės buvo gautas pranešimas, kad žmogus įkrito į duobę ir reikia pagalbos jį ištraukti. Ugniagesiai neštuvais išnešė žmogų iš rūsio ir perdavė medikams.

10.47 val. Radviliškio rajone, Baisogalos seniūnijoje, Jadvimpolio kaime, eismo įvykio metu susidūrė automobiliai „Volkswagen Golf“ ir „Suzuki SX4 Cross“, kuriame buvo prispausti vairuotojas ir keleivė. Ugniagesiai išlaisvino vyrą ir moterį, tačiau medikai konstatavo jų mirtis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas