Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ukmergės naktiniame klube kilusį konfliktą mergina sprendė kumščiais ir kojomis

Ukmergės rajono apylinkės teismo teisėjas Rinaldas Adamonis, išnagrinėjo baudžiamąją bylą, kurioje kaltinamoji M.P. (gimusi 1991 m.) Ukmergės naktiniame klube „MG“ įžūliu elgesiu demonstravo nepagarbą aplinkiniams ir aplinkai bei padarė viešosios tvarkos pažeidimą.
Kumštis
Kumštis / Photos.com nuotr.

Kaip rašoma Ukmergės teismo pranešime, 2011 m. gruodžio 3 d. apie 2.40 val., nakties metu, kaltinamoji M.P., būdama apsvaigusi nuo alkoholio, viešoje vietoje - naktiniame klube „MG“, esančiame Vilniaus g. 90a, Ukmergė, kitų klubo lankytojų akivaizdoje, kilusio konflikto tarp jos ir L.Š. metu, užsipuolė pastarąją. R.G. pamačiusi, kad nepažįstama mergina stumdo jos draugę L.Š., pribėgo ir norėjo merginas išskirti. Tuo metu kaltinamoji M.P. vieną kartą su kumščiu smūgiavo į galvą R.G., o šiai parkritus, tampė už plaukų, kurių dalį išrovė, po to dar vieną kartą su koja įspyrė nukentėjusiajai R.G. į galvą. Nukentėjusiajai R.G. buvo padarytos kraujosruvos kaktoje, dešiniame kelyje ir kairiame sėdmenyje, kas sukėlė nežymų sveikatos sutrikdymą.

Teismas nusprendė M.P. pripažinti kalta padarius nusikaltimą, numatytą LR BK 140 str. 1d., ir nuteisti laisvės apribojimu keturiems mėnesiams, bausmės atlikimo metu paskiriant vykdyti šiuos teismo nustatytus įpareigojimus ir laikytis šių teismo nustatytų draudimų: įpareigoti iki 2012m. liepos 1 d. viešai, t.y. viename iš Ukmergės rajono laikraščių, atsiprašyti nukentėjusiosios R.G.

Teismas taip pat įpareigojo M.P. nuo 22 val. vakaro iki 6 val. ryto būti namuose savo faktinės gyvenamosios vietos adresu, jeigu tai nesusiję su mokslu, užklasine veikla ar jos asmens ir kitų šeimos narių sveikatos priežiūra.

Nuteistai merginai uždrausta ir be bausmę vykdančios institucijos žinios keisti gyvenamąją vietą.

Teismas nusprendė M.P. paskirti baudžiamojo poveikio priemonę - dalyvavimą pataisos inspekcijos organizuojamose smurtinį elgesį keičiančiose programose, per tris mėnesius nuo teismo baudžiamojo įsakymo įsiteisėjimo dienos išklausant visą šių programų kursą.

Kaltinamoji, nesutikdama su laisvės apribojimo bausmės paskyrimu teismo baudžiamuoju įsakymu, per keturiolika dienų nuo šio dokumento gavimo dienos turi teisę paduoti teismui prašymą, reikalaudama surengti bylos nagrinėjimą teisme.

Jei kaltinamoji šia teise nepasinaudoja, teismo baudžiamasis įsakymas įsiteisėja ir vykdomas LR BPK nustatyta tvarka. Įsiteisėjęs teismo baudžiamasis įsakymas yra neskundžiamas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai