Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ukmergės policija aiškinasi katilinės eksploatavimo subtilybes

Antradienį Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Ukmergės rajono policijos komisariate pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl galimo piktnaudžiavimo.
Policija
Policija / Andriaus Vaitkevičiaus / 15min nuotr.

Kaip rašoma Vilniaus apskrities VPK, policijos komisariate iš Vilniaus apygardos prokuratūros Vilniaus apylinkės prokuratūros Septintojo skyriaus buvo persiųstas Ukmergės rajono savivaldybės raštas bei šių metų spalio 25 d. pasirašyta Ukmergės rajono savivaldybės kontrolės ir audito tarnybos ataskaita „Dėl VšĮ Ukmergės ligoninės ir UAB „IZOBARA“ 2007-10-26 pasirašytos 4000 KW galios katilinės eksploatavimo sutarties Nr. 100-K sudarymo ir vykdymo“.

Atlikus patikslinimą nustatyta, kad VšĮ Ukmergės ligonei atliekant viešąjį pirkimą dėl 4000 KW galios katilinės eksploatavimo, buvo sudaryta sutartis, patvirtinta VšĮ Ukmergės ligoninė vyriausiojo gydytojo ir UAB „Izobara“ generalinio direktoriaus, dėl šilumos energijos tiekimo.

UAB „IZOBARA“ be turto savininko, tai yra be Ukmergės rajono savivaldybės leidimo ir žinios, kredito įstaigai AB DNB Lizingas įkeitė turtą – katilinėje buvusį šildymo katilą VK21.

Be to, sutartis buvo sudaryta tik dėl katilinės eksploatacijos, tačiau į sutartos šilumos pardavimo kainą (3,73 ct už KWh) įskaičiuota ir  investicijoms skirta dalis. Vienerių metų metu  laikotarpiui šis priskaičiuotas mokėjimas sudaro 75 tūkst. litų. Ataskaitoje nurodoma, kad savivaldybės kontrolierius negavo jokių dokumentų apie suplanuotas, atliktas ar perduotas – priimtas investicijas.

Įtariant galimą piktnaudžiavimą,  policijos komisariate atliekamas ikiteisminis tyrimas. Įtarimai dar kol kas niekam nepareikšti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento