Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ukmergiškiai pedagogai kaltinami kreditiniu sukčiavimu

Ukmergės rajono apylinkės prokuroras Gintas Vaičiūnas teismui perdavė baudžiamąją bylą dėl kreditinio sukčiavimo, dokumento suklastojimo ir jo panaudojimo. Šiais nusikaltimais kaltinami sutuoktiniai pedagogai.
Byla
Byla / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.

Kaip rašoma Vilniaus apygardos prokuratūros pranešime, prokurorai kaltina ukmergiškį 55 metų R.R., kuris siekė iš banko gauti 6 tūkst. litų paskolą, 2005 m. gegužę suklastojęs savo žmonos parašą. Banko darbuotojai vyras aiškino, kad sutuoktinė išvykusi, todėl neva pasirašysianti namuose. Veikdamas bendrininkų grupe su sutuoktine 54 metų A.R., kuri jam pateikė pažymą apie savo darbo užmokestį, jis tą pačią dieną banko darbuotojai atidavė reikalingus dokumentus. Po savaitės sudarė kreditavimo sutartį ir apgaule iš banko gavo prašytą paskolą.

Atliekant ikiteisminį tyrimą nustatyta, kad po dvejų metų, 2007 m. birželį, jau kitame banke pildydamas prašymą vartojimo kreditui gauti, R.R. vėl suklastojo sutuoktinės A.R. parašą ir dokumentą pateikė banko darbuotojai.

Be to, R.R. kaltinamas, kad 2007 m. birželį kėsinosi padaryti dar vieną kreditinį sukčiavimą. Tačiau gauti 10 tūkst. litų paskolos jam nepavyko. Banko darbuotoja nepatikėjo, kad R.R. žmona pati negali atvykti, nes neva rūpinasi ką tik pagimdžiusia dukra bei vaikaičiu. Darbuotoja kredito sutarties R.R. nedavė, nurodė pačiai A.R. atvykti į banką ir pasirašyti vartojimo kredito sutartį.

Kreditiniu sukčiavimu prokurorai kaltina ir A.R., padėjusią savo vyrui R.R. su banku sudaryti kreditavimo sutartį ir apgaule gauti 6 tūkst. litų paskolą.

R.R. pareigūnams prisipažino, kad apie 2005 m. iš banko jo gautą paskolą žmona nieko nežinojusi. A.R. teigė, jog apie vyro skolas išgirdusi tik 2007 m., kai pradėjo ruošti skyrybų dokumentus.

Ikiteisminio tyrimo duomenimis, R.R. dažnai lankydavosi Ukmergėje esančiame lažybų punkte, statydavo ten nuo 10 iki 500 litų.

Šiuo metu mokykloje jau nebedirbantis R.R. kaltu prisipažino iš dalies, R.A. kaltinimus atmetė.

Už kreditinį sukčiavimą bei dokumento suklastojimą ir jo panaudojimą R.R. kartą jau buvo teistas. Pernai pavasarį Ukmergės rajono apylinkės teismas ukmergiškiui skyrė vienerių metų ir penkių mėnesių laisvės atėmimo bausmę, kurios vykdymą vieneriems metams atidėjo.

Įstatyme ir už kreditinį sukčiavimą, ir už dokumento suklastojimą ir jo panaudojimą numatyta tokia pat bausmė – bauda arba areštas, arba laisvės atėmimas iki trejų metų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai