Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Utenos gaisrininko nuostaba: dūmų detektoriai nukabinami, kad „netrukdytų gyventi“

Apie tai, kaip dūmų detektoriai gelbsti gyvybes, Valstybinė priešgaisrinė gelbėjimo tarnyba (VPGT), dar kartą primena savajame „Facebook“ puslapyje.
Temos iliustracija
Temos iliustracija: priešgaisrinės priežiūros pareigūnai nuolat mina uteniškių namų slenksčius, įrengia dūmų detektorius ir pataria, kaip išvengti gaisrų. / VPGT archyvo nuotr.

Dar neturite įsirengę dūmų detektoriaus? Atidedate tai kitam kartui, nes manote, kad jūsų namuose ar bute negali kilti gaisras?

Ugniagesių teigimu, taip mąsto daugelis, kuriuos jiems tenka gelbėti iš gaisrų. Žinoma, po gaisro visi tvirtina, kad dabar tai jau TIKRAI įsirengs jį. Deja, daugelis žuvusiųjų ugnyje to jau negalės padaryti.

Prieš porą dienų ankstyvą rytą, viename iš bendrabučių Utenoje, kilus gaisrui koridoriuje, taip pat galėjo įvykti skaudi tragedija. Laimė, dūmų detektorius kambaryje pažadino miegojusią moterį. Pabudo ir kiti kaimynai.

Dūmų detektorius kambaryje pažadino miegojusią moterį. Pabudo ir kiti uteniškės kaimynai.

Pasak Utenos priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos vyriausiojo specialisto Daliaus Venslovo, valstybinės priešgaisrinės priežiūros pareigūnai nuolat mina gyventojų namų slenksčius, įrengia dūmų detektorius ir pataria, kaip išvengti gaisrų.

Deja, šiais metais gaisruose jau žuvo 3 uteniškiai, du iš jų, užsidegus drabužiams. Jo akimis, apmaudžiausia, kai įrengti detektoriai nukabinami, kad netrukdytų gyventi.

Pasak pareigūno, būna, kad net ir viename bute įrengtas dūmų detektorius apie nelaimę perspėja ir kitų butų gyventojus. Žinoma, nuolat budintį tokį sargą reikia prižiūrėti, nuvalyti dulkes ir laiku keisti elementus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas