Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Už 2539 vnt. kontrabandinių cigarečių – laisvės atėmimas, automobilio konfiskavimas ir civilinis ieškinys

Už pakartotiną didelio kiekio kontrabandinių cigarečių laikymą ir gabenimą tuo pačiu kaltinamojo dukrai priklausančiu automobiliu Šiaulių apylinkės teismo Radviliškio rūmuose kaltinamajam V. G. skirta galutinė 8 mėn. laisvės atėmimo bausmė. Subendrinus su 2023 m. nuosprendžiu skirta galutinė subendrinta 8 mėn. laisvės atėmimo bausmė ir 25 tūkst. Eur (500 MGL) bauda. Laisvės atėmimo bausmės vykdymas atidėtas pusantrų metų ir skirti įpareigojimai.
Bylos įkalčiai
Kontrabanda (asociatyvi nuotr.) / VSAT nuotr.

Konfiskuota nusikaltimo padarymo priemonė – kaltinamojo dukrai priklausantis automobilis „Toyota Avensis“. Teismas visiškai tenkino Valstybinės mokesčių inspekcijos civilinį ieškinį ir iš V. G. priteisė 7 136 Eur nesumokėtą akcizų mokestį.

Byloje surinkti įrodymai neginčijamai patvirtina, kad kaltinamasis įvykdė jam inkriminuojamą veiką. Jis iš nenustatyto asmens neteisėtai įgijo 2 539 vnt. Baltarusijos Respublikos banderolėmis pažymėtų cigarečių, kurių dalį – 2 500 vnt. neteisėtai laikė automobilyje „Toyota Avensis“ ir jas gabeno į ikiteisminio tyrimo metu nenustatytą vietą tol, kol 2024 m. balandžio 17 d. cigaretes rado ir paėmė Valstybės sienos apsaugos tarnybos pareigūnai. Dar 39 vnt. cigarečių pakelių per kratą rasti sodo namelyje.

„Tai yra pakartotinis įstatymų pažeidimas, kaltinamajam pasinaudojus ta pačia transporto priemone. Įvertinus tai, kad automobilio savininkė žinojo apie ankstesnį kaltinamojo padarytą nusikaltimą, nėra pagrindo teigti, kad ji nežinojo arba negalėjo ir neturėjo žinoti, kad jos transporto priemonė gali būti panaudota nusikalstamai veikai padaryti“, – sakė bylą nagrinėjusi Šiaulių apylinkės teismo Radviliškio rūmų teisėja Vilma Šiukštienė.

Per teismo posėdį kaltinamasis V. G. kaltu prisipažino visiškai. Parodė, kad buvo Panevėžio turguje, kur jam pasiūlė nusipirkti cigarečių už gerą kainą. Viena dėžė kainavo 600 Eur. Galvojo, kad žmonėms daro geriau, jie pigiau nusiperka, neįvertino šios situacijos. Paskui jam pareigūnai išaiškino, kad už tai yra numatyta atsakomybė. Dukra davė jam automobilį važinėti, nes jis neturėjo mašinos.

Byla teisme išnagrinėta sutrumpinto įrodymų tyrimų tvarka, todėl bausmė tuo pačiu nuosprendžiu sumažinta vienu trečdaliu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Ekspertai įvertino: ko reikia, kad Lietuvos verslai klestėtų?
Reklama
Sporto veiklų įvairove ir dalyvių gausa Telšiuose pažymėta Sporto diena
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito