Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Už darbus ir skriaudas Pravieniškėse kalinys pareikalavo daugiatūkstantinio atlyginimo

Teismas nepriteisė nuteistajam 7 000 Eur neturtinės žalos atlyginimo, pažymima Regionų administracinio teismo pranešime.
Pravieniškėse kalintys nuteistieji paskelbė bado akciją
Pravieniškėse kalintys nuteistieji prisideda prie tvarkos įstaigoje, už atliktas pareigas gali gauti atlyginimą. / Nuteistųjų nuotr.

Regionų administracinis teismas, išnagrinėjęs bylą, rugsėjo 26 d. sprendimu atmetė kaip nepagrįstą pareiškėjo Justino Z. skundą, kuriame nuteistasis prašė atlyginti 270 Eur turtinę ir 7 000 Eur neturtinę žalą.

Nuteistasis kreipėsi į teismą, prašydamas priteisti turtinę ir neturtinę žalą, kurią patyrė dėl Pravieniškių 1-ojo kalėjimo administracijos neteisėtų veiksmų ir neveikimo. Paaiškino, kad nors buvo įdarbintas tarnybinių patalpų valytoju tik puse etato, tačiau turėjo dirbti viršvalandžius, savaitgaliais ir švenčių dienomis, o už tą darbą nebuvo mokama, taip pat jam buvo pavesta atlikti darbus, nesusijusius su tiesioginėmis tarnybinių patalpų valytojo pareigomis, – buvo verčiamas vykdyti statybos ir kt. darbus. Be to, nuteistasis skundėsi psichologiniu spaudimu ir netinkamu pareigūnų elgesiu.

Teismas sprendime nurodė, kad, vadovaujantis Lietuvos vyriausiojo administracinio teismo praktika, reikalaujant neturtinės žalos dėl valdžios institucijos neteisėtų veiksmų vien tik pareiškėjo paaiškinimų apie patirtą neturtinę žalą nepakanka, paaiškinimai turėtų būti patvirtinti tam tikrais įrodymais.

Nagrinėtoje byloje teismas, ištyręs visus pateiktus įrodymus, apklausęs nemažai liudytojų, nerado objektyvių duomenų, leidžiančių daryti išvadą, kad pareiškėjas dirbo darbus, nesusijusius su jo pagrindinėmis tarnybinių patalpų valytojo pareigomis, taip pat kad tam tikri Pravieniškių 1-ojo kalėjimo pareigūnai buvo prieš jį nusiteikę, netinkamai elgėsi ar darė psichologinį spaudimą. Taigi teismas nuteistojo Justino Z. skundą atmetė kaip nepagrįstą.
Šis teismo sprendimas gali būti skundžiamas apeliacine tvarka Lietuvos vyriausiajam administraciniam teismui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas