Geras turinys neatostogauja. Prenumerata vos nuo 0,50 Eur/mėn!
Išbandyti

Už disponavimą kanapėmis prieš teismą stos visa trijulė – vyras, mergina ir jos močiutė

Kauno apygardos prokuratūros prokurorė teismui perdavė baudžiamąją bylą, kurioje Kauno miesto gyventojams – vyrui, merginai ir jos garbaus amžiaus močiutei pareikšti kaltinimai dėl neteisėto disponavimo narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis.
Bylos įkalčiai
Kanapės (asociatyvi nuotr.) / VSAT nuotr.

Baudžiamosios bylos duomenimis, 2024 m. kovą vyras, neturėdamas tikslo parduoti ar kitaip platinti narkotines medžiagas, iš kito asmens neteisėtai nusipirko vieną folijos paketėlį su kanapėmis. Kaip įtariama, kaltinamasis, pastebėjęs policijos pareigūnus, dalį šių medžiagų prarijo, o likusią dalį numetė ant automobilio priekinės keleivio sėdynės.

Bylos duomenimis, 21-erių kaunietė galimai platino narkotines medžiagas. Vieną folijos paketėlį su kanapėmis mergina pardavė anksčiau minėtam vyrui. Dar 10 vnt. maišelių su kanapėmis pareigūnai rado kratos metu kaltinamosios namuose.

Įtariama, kad prieš atliekant šią kratą, mergina dalį narkotinių medžiagų perdavė savo močiutei. Policijos pareigūnams gatvėje sustabdžius šią moterį, jos rūbuose buvo rasta dėžutė su 29 vienetais folijos paketėlių. Ekspertai nustatė, kad paketėliuose buvo apie 48 gramus kanapių.

Už neteisėtą disponavimą narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis be tikslo jas platinti Baudžiamasis kodeksas numato viešuosius darbus, laisvės apribojimą, baudą, areštą, laisvės atėmimą iki dviejų metų.

Už neteisėtą disponavimą narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis turint tikslą jas platinti – laisvės atėmimo bausmę nuo dviejų iki aštuonerių metų. Baudžiamoji byla perduota nagrinėti Kauno apylinkės teismo Kauno rūmams.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanūs transporto infrastruktūros sprendimai – naujasis pažangos etapas pasitelkiant 5G
Reklama
Liepos 3 d. šeimos su vaikais PLC „Mega“ pramogaus nemokamai
Reklama
Naujos programėlės „Joiner App“ vartotojai atskleidė, kaip pasikeitė jų gyvenimai
Užsisakykite
15min naujienlaiškius