Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Už kūdikio nužudymą Škotijoje iki gyvos galvos nuteistą Inetą Dzinguvienę prašoma išduoti Lietuvai dėl dar vieno vaiko žmogžudystės

Škotijoje pradedama Inetos Dzinguvienės ekstradicijos procedūra.
Ineta Dzinguvienė
Ineta Dzinguvienė / Škotijos policijos nuotr.

Pirmadienį Edinburgo (Škotija) teismas svarstė klausimą dėl Inetos Dzinguvienės ekstradicijos.

Škotijoje ši jauna vilkaviškietė už vyriškos lyties kūdikio nužudymą yra nuteista iki gyvos galvos. Dabar 27 metų I.Dzinguvienę prašoma išduoti Lietuvą dėl moteriškos lyties naujagimės nužudymo gimtinėje.

Škotijoje praėjusią vasarą I.Dzinguvienė pripažinta kalta, nes 2010-ųjų pavasarį maistine plėvele uždusino savo naujagimį berniuką. Lavonėlį škotų pareigūnai aptiko lagamine vilkaviškiečių nuomojamame bute Frazenburge.

Tiesa, iki gyvos galvos nuteistai vaikžudei Glazgo Aukščiausiasis teismas paliko teisę po 15 metų prašyti lygtinio paleidimo į laisvę.

Jau nagrinėjant pirmąją I.Dzinguvienės bylą pareigūnai turėjo duomenų, kad 2009 metų pavasarį dar vienas jos naujagimis buvo nužudytas Lietuvoje.

Žinoma, jog 2009-ųjų balandžio 3 dieną I.Dzinguvienė Marijampolės ligoninėje pagimdė sveiką mergaitę ir netrukus judvi buvo išleistos namo.

Po kurio laiko sodo namelyje, kuriame prieš emigraciją gyveno I.Dzinguvienė su vyru, statybininkai rado lagaminą su kūdikio kūneliu, įdėtu į polietileninį maišą.

Škotijoje lietuvių šeima augino dar tris mažamečius vaikus.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas