Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Už nelegalias cigaretes „savo reikmėms“ šiauliečiui grasinama 8 tūkst. eurų bauda

Nelegalias cigaretes, kaip teigiama, savo reikmėms įsigijusį šiaulietį prokuratūra prašo nubausti didžiule pinigine nuobauda.
Bylos įkalčiai
Asociatyvi iliustracija / MKT nuotr.

Šiaulių apygardos prokuratūros prokuroras kreipėsi į Šiaulių apylinkės teismo Šiaulių rūmus su pareiškimu užbaigti procesą teismo baudžiamuoju įsakymu.

Prokuroras siūlo 66-erių metų anksčiau neteistam vyrui dėl neteisėto disponavimo akcizais apmokestinamomis prekėmis skirti 160 MGL (8 tūkst. eurų) dydžio baudą.

Daugiau nei 3 tūkst. įvairių rūšių pakelių cigarečių, nepaženklintų Lietuvos banderolėmis, prokuroras prašo konfiskuoti ir sunaikinti.

66 metų kaltinamasis, norėdamas apsirūpinti pigesniais rūkalais, iš viso buvo įgijęs daugiau nei 3 tūkst. įvairių rūšių pakelių kontrabandinių cigarečių, kurios vertos apie 12 000 eurų.

Per Šiaulių apskrities policijos Ekonominių nusikaltimų tyrimo valdybos atliktą ikiteisminį tyrimą nustatyta, kad kaltinamasis, norėdamas apsirūpinti pigesniais rūkalais, iš viso buvo įgijęs daugiau nei 3 tūkst. įvairių rūšių pakelių kontrabandinių cigarečių.

Kaip skelbia prokuratūra, jas vyras laikė Šiauliuose esančiame bute, garaže, taip pat laikė ir gabeno transporto priemonėje. Rastų cigarečių vertė rinkoje yra daugiau nei 12 tūkst. eurų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas