Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Už pedofiliją jau kalėjusio E.Čekanavičiaus nauja byla perduota teismui

Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Smurtinių nusikaltimų tyrimo skyriaus pareigūnai baigė ikiteisminį tyrimą ir teismui perdavė baužiamąją bylą, kurioje įtarimai pareikšti prieštaringai vertinamam visuomenės veikėjui, neretai tituluojamam garsiausiu Lietuvos pedofilu, Ervydui Čekanavičiui.
Ervydas Čekanavičius
Ervydas Čekanavičius / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Kaip pranešė Kauno policija, Kauno apygardos teismui E.Čekanavičiaus byla perduota liepos 16-ąją.

Kauniečiui pateikti įtarimai dėl neteisėto disponavimo narkotinėmis ir psichotropinėmis medžiagomis, turint tikslą jas platinti, narkotinių ar psichotropinių medžiagų platinimo nepilnamečiui, seksualinio prievartavimo, nežymaus sveikatos sutrikdymo bei disponavimo pornografinio turinio dalykais.

Priminsime, kad anksčiau už nepilnamečių tvirkinimą jau kalėjęs kaunietis vėl įtariamas tvirkinęs paauglį, kurį atsiviliojo iš Vilniaus. Nukentėjusysis pareigūnams pasakojo, kad viešėjo kauniečio bute, ten su E.Čekanavičiumi gėrė kavą, vaišinosi pyragėliais, žiūrėjo filmą. Vėliau užmigo ir daugiau nieko neprisiminė.

Nusikaltimas esą padarytas 2009-ųjų vasarą. Tų pačių metų rudenį E.Čekanavičius buvo sulaikytas. Tačiau pareigūnams pritrūko įrodymų ir E.Čekanavičius buvo paleistas, paskyrus kardomąją priemonę – rašytinį pasižadėjimą neišvykti.

Vėliau kaunietis vėl buvo suimtas, kai, anot pareigūnų, atsirado daugiau įkalčių, įrodančių, kad jis padarė minėtą nusikaltimą – apsvaigino nepilnametį ir jį tvirkino.

Byloje pateiktas 2 450 litų civilinis ieškinys turtinei ir 30 tūkst. litų neturtinei  žalai atlyginti. Prokuroro nutarimu laikinai apribotos E.Čekanavičiaus nuosavybės teisės į jam priklausantį turtą.

Maksimali už vieną iš šių nusikaltimų pagal Baudžiamąjį kodeksą numatyta bausmė – penkiolikos metų laisvės atėmimas.

Spalvinga praeitimi garsėjantis E.Čekanavičius Kaune žinomas Daktaro Andrejaus ir Eksperto Artūro pravardėmis. Taip jis neretai prisistatydavo ir galimoms aukoms – nepilnamečiams. Už pedofiliją anksčiau vyras teistas tris kartus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas