Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Už siekimą paveikti nukentėjusiąją vaiko pardavimu kaltinami bendrininkai sulaukė naujos bylos

Panevėžio apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokurorai perdavė nagrinėti teismui nusikaltimų teisingumui baudžiamąją bylą, kurioje padarę nusikalstamas veikas – siekę paveikti nukentėjusį asmenį įtariami trys panevėžiečiai – 47 metų V. M., 28 metų D. N. ir 27 metų K. M.
Smurto šeimoje tradicija Lietuvoje tęsiasi nuo senovės.
Prievarta / BFL nuotr.
Įtariama, kad pernai vasarą Šiaulių tardymo izoliatoriuje V. M., veikdamas kartu su bendrininkais, telefonu nurodė D. N. surasti asmenį, kuris galėtų paveikti nukentėjusiąją, kad ji ikiteisminio tyrimo metu duotų melagingus parodymus prekybos žmonėmis byloje apie vaiko pardavimo aplinkybes. Tą padaryti sutikęs K. M.. nuvyko pas nukentėjusiąją ir panaudodamas psichinę prievartą reikalavo, kad ji neatpažintų vaiko pardavimu kaltinamų jo draugų.
 
Poveikiu nukentėjusiajai kaltinamų dviejų panevėžiečių laukia baudžiamoji atsakomybė dar vienoje – Panevėžio apygardos prokuratūros ONKT skyriaus prokurorų perduotoje nagrinėti apygardos teismui nusikaltimų vaikui ir šeimai baudžiamojoje byloje. Šioje byloje trys panevėžiečiai – V. M., D. Č. ir D. N. kaltinami vaiko pardavimu. Vienas bendrininkų – V. M. kaltinamas siekęs įtraukti į prostituciją dar vieną vaiką.
 
Primintina, kad su vaiko pirkimo arba pardavimo nusikaltimų tyrimu susijusiose baudžiamosiose bylose nukentėjusiojo amžiaus riba, nustatyta vadovaujantis tarptautinių susitarimų dokumentais, yra 18 metų.
 
Tokią tarptautinės valstybių bendruomenės nuostatą sąlygoja prezumpcija, kad asmuo iki 18 metų nėra pasiekęs visiškos biologinės, psichinės ir socialinės brandos, todėl neturi visiškos laisvės priimant savarankiškus sprendimus, yra priklausomas nuo jį globojančio asmens (tėvų, globėjų, rūpintojų), negali pats užtikrinti visų savo teisių ir interesų apsaugos.
 
Ikiteisminį tyrimą atliko Panevėžio apskrities vyriausiojo policijos komisariato Organizuoto nusikalstamumo tyrimo biuro pareigūnai, tyrimą organizavo ir kontroliavo Panevėžio apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokurorai.

Už siekimą paveikti liudytoją arba nukentėjusį asmenį panaudojant smurtą ar kitokią prievartą gali būti baudžiama  laisvės atėmimu iki ketverių metų, už vaiko įgijimą, pirkimą ir pardavimą siekiant įtraukti į prostituciją ir pelnytis iš to – iki dvylikos metų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai