Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Už vogto automobilio realizavimą – baudžiamoji byla teisme

Šiaulių apygardos prokuratūros prokuroras teismui su kaltinamuoju aktu perdavė baudžiamąją bylą, kurioje 2 šiauliečiai, įtariama, susiję su galimai nusikalstamu būdu gauto automobilio įgijimu ir realizavimu. Vienas įtariamųjų I. K. taip pat kaltinamas neteisėtu vertimusi ūkine, komercine, finansine ar profesine veikla bei apgaulingu finansinės apskaitos tvarkymu.
Įvykio vietoje
Įvykio vietoje / Tomo Markelevičiaus / 15min nuotr.

Ikiteisminio tyrimo duomenimis, praėjusių metų birželį kaltinamasis M. S. įgijo daugiau nei 58 tūkst. eurų vertės automobilį BMW, kuris, kaip nustatyta tyrimo metu, buvo ieškomas Švedijos Karalystės teisėsaugos institucijų kaip vogtas. Įtariama, kad ši mašina buvo pristatyta bendrininkui I. K. į namus Šiauliuose, siekiant išardyti ją ir parduoti dalimis.

Policijos pareigūnams atvykus pas kaltinamąjį, garaže rasta tik dalis minėto automobilio detalių. Kratų metu įvykio vietoje rasta dar 16-kos įvairių markių automobilių dalių. Didžioji dalis šių automobilių buvo ieškomi kaip vogti Latvijos ir Švedijos valstybėse.

Tyrimo metu taip pat nustatyta, kad I. K. neteisėtai ardė automobilius ir juos pardavinėjo – šiaulietis neturėjo privalomos tokiai veiklai Valstybinės mokesčių inspekcijos išduodamos pažymos. Vyras, vykdydamas individualią veiklą, netvarkė teisės aktų reikalaujamos finansinės apskaitos ir dėl šių pažeidimų negalima iš dalies nustatyti I. K. veiklos už 2023 metus.

Baudžiamasis kodeksas už šias nusikalstamas veikas numato įvairias bausmes, iš kurių maksimali – laisvės atėmimas iki 6 metų.

Baudžiamoji byla perduota nagrinėti Šiaulių apylinkės teismo Šiaulių rūmams.

Vadovaujantis nekaltumo prezumpcija, asmenys yra nekalti, kol jų kaltumas nėra įrodytas įstatymo nustatyta tvarka ir pripažintas įsiteisėjusiu teismo nuosprendžiu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?