Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Užkietėjęs recidyvistas, Kaune laukdamas 15-to nuosprendžio, sugebėjo pabėgti iš kalėjimo

Kauno apylinkės teismo Kauno rūmuose nagrinėjama baudžiamoji byla, kurioje 14 kartų teistas Svajūnas Gilvickas ir 6 teistumus turintis Vidas Stanišauskas kaltinami dėl grasinimo nužudyti bei nesunkaus sveikatos sutrikdymo.
Svajūnas Gilvickas
Temos iliustracija: sulaikymas, Svajūnas Gilvickas. / VST ir Kalėjimų departamento nuotr.

Svajūnas Gilvickas ir Vidas Stanišauskas kaltinami tuo, kad dar 2019 metų rugsėjo 24 d., siekdami sukelti nukentėjusiajam nerimą ir baimę, grasino jį nužudyti. Turimais tyrimo duomenimis, kaltinamieji, iš automobilio ištraukę nukentėjusįjį, prieš jį smurtavo bei grasino nužudyti. Taip pat, anot kaltinimo, nukentėjusiajam bandant pabėgti, kaltinamieji jį pagavo ir nutempė į griovį su vandeniu, kuriame nukentėjusįjį bandė skandinti, kišdami galvą po vandeniu.

Vyrai taip pat kaltinami, kad vienoje iš automobilių stovėjimo aikštelių prieš nukentėjusįjį smurtavo ir sukėlė jam nesunkų sveikatos sutrikdymą.

Ikiteisminio tyrimo metu abu kaltinamieji savo kaltės nepripažino, tačiau teisiamųjų posėdžių metu savo kaltę pripažino visiškai.

Teisminio nagrinėjimo metu buvo paskelbta pertrauka, nes kaltinamasis S.Gilvickas, atlikdamas laisvės atėmimo bausmę, buvo pabėgęs iš įkalinimo įstaigos. Šiuo metu vykstančiuose teismo posėdžiuose apklausiami liudytojai.

Baudžiamoji byla nagrinėjama pagal du Baudžiamojo kodekso straipsnius – dėl nesunkaus sveikatos sutrikdymo (BK 138 str. 1 d.) ir dėl grasinimo nužudyti ar sunkiai sutrikdyti žmogaus sveikatą arba dėl žmogaus terorizavimo (BK 145 str. 1 d.). Griežčiausia už šias nusikalstamas veikas numatoma bausmė – laisvės atėmimas iki trejų metų, pažymima Kauno apylinkės teismo ketvirtadienį paviešintame pranešime.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas